10 aplicatii utile pentru Android pe care vi le recomand. Ianuarie 2010

In decembrie va propuneam o lista de 10 aplicatii pentru Android, si la cererea unora dintre voi am revenit cu o completare, dupa aproximativ o luna. Voi incerca sa fac in fiecare luna o lista cu cate 10 aplicatii pe care eu le folosesc si vi le pot recomanda.

Lista din Decembrie 2010: Chetroni.com/10-aplicatii-utile-pentru-android

1. Google Translate
Va traduce textul instant in 50 de limbi, va pune la dispozitie rezultatele din dictionare, va poate si citi textul rezultat, poate primi si informatii vocale de la utilizator si multe altele.

2. arcMedia
Este un player video foarte bine facut, simplist, dar care ruleaza fara probleme filmele codate in avi, divx, mkv, mov, mp4, rmvb, wmv, vob, xvid. Controlul filmelor se face foarte usor.

3. Shazam
Daca asculti o melodie la radio, intr-un club, sau in orice alt loc si nu stii cine canta, ei bine, “il rogi” pe Shazam sa-ti spuna. Apesi simplu pe un buton, Shazam asculta aproximativ 5 secunde din melodie, si cauta in baza de date. In alte 2-3 secunde vine si raspunsul corect.

4. Skype
Este mult cunoscutul program de telefonie prin internet, VoIP. Puteti tine legatura de pe telefonul Android cu orice alt dispozitiv conectat la Skype, alt telefon, un calculator sau chiar sa sunati pe numerele de telefonie normale contra unor costuri reduse. In curand vom avea si functia de video telefonie. Functioneaza atat pe reteaua wireless, cat si pe 3G.

5. andFTP
Este un client de FTP, FTPS, SCP si SFTP. Poate suporta configurari diferite pentru aceste conexiuni. Puteti face download si upload de pe servele FTP la care va conectati. Functiile oferite sunt numeroase, va invit sa-l incercati.

6. Dropbox
Va ajuta sa sincronizati fisierele dorite de le telefon cu calculatorul, si va permite depozitarea a pana la 2GB de fisiere pe care le puteti accesa fie de pe calculator, fie de pe telefon.

7. Network Monitor
Ofera statistici simple si precise pentru traficul facut de telefon pe internet, separat prin reteaua de telefonie si prin reteaua wireless. Poate avea si functii de atentionare pe anumite praguri de trafic ce va pot ajuta sa nu depasiti anumite limite de transfer.

8. Group My Apps
Va permite crearea unor Foldere in care puteti sa puneti aplicatiile dorite, grupate si sortate. Aceste foldere se pot pune de Home Screen pentru a avea acces la mai multe aplicatii dintr-un singur loc.

9. Barcode Scanner
Aplicatia va ajuta sa scanati coduri QR care contin adrese de internet, date de contact, etc. De xemplu, aveti datele mele de contact, intr-un cod QR in pagina de contact.

10. SPB TV
Cu aceasta aplicatie aveti acces la mai bine de 150 de posturi TV, chiar si din Romania. Ofera si un ghid tv al progamelor incluse, Picture-In-Picture, Video-on-demand si multe altele.

Ti se pare interesant ce ai gasit pe aceasta pagina? Spune-le si prietenilor:

11 comments

Skip to comment form

  • psaico on 07/01/2011 at 11:44

  Cu ce aplicatie faci print screen-urile ?

  Merci.

 1. @psaico:
  Pe Samsung Galaxy S nu ai nevoie de un program. Tii apasat pe butonul de Back si apesi apoi pe butonul Home si gata, ai un screenshoot.
  Daca ai ailt android, iti recomand ShootMe. Mie mi-a mers si pe SGS fara root, cu toate ca el zice ca are nevoie de root.

  • psaico on 07/01/2011 at 12:27

  ShootMe nu merge pe Android 2.1-1 pe Motorola Milestone …

 2. @psaico:
  ai root facut la telefon sau nu?

  • Dan on 07/01/2011 at 15:55

  SPB TV e doar un shortcut catre o pagina web. Mai bine dadeai link-ul si gata.
  Aplicatii romanesti gasesti aici: http://www.androider.ro/aplicatii-romanesti . Poti sa alegi dintre ele. Unele sunt chiar misto.

 3. @Dan:
  Te inseli amarnic. SPB TV nu este doar un link, este un program de sine statator.
  http://www.spb.com/android-software/tv/
  Acceseaza adresa asta din telefon: market://details?id=com.spb.tv.am

  • Mihai on 24/01/2011 at 23:36

  Vreau sa stiu daca arcMedia stie sa afiseze si titrari 🙂

 4. @Mihai:
  Nu am incercat inca. Te anunt.

  • Mihai on 28/01/2011 at 19:05

  Am incercat eu pana la urma pe Gingerbread. Nu a deschis nici un tip de fisier. Nici macar mp4, cu subtitrari active sau nu. Pur si simplu s-a inchis si atat. Pacat.

 5. @Mihai:
  Dar Gingerbread-ul pe care l-ai incercat era varianta finala ? era completa? poate nu era complet.
  La mine merge fara probleme.

 6. Voi continua seria aplicatiilor recomandate aici:
  http://www.devicer.ro/tag/aplicatia-android-a-zilei/

Leave a Reply

Your email address will not be published.