A doua generatie NVIDIA ION, performante grafice de 10 ori mai bune si autonomie de pana la 10 ore, gratie NVIDIA Optimus

ASUS, Lenovo si Acer sunt primii care introduc PC-uri bazate pe ION si Optimus.

CEBIT-HANOVRA, Germania, 2 martie 2010 – VIDIA lanseaza astazi a doua generatie de procesoare grafice NVIDIA ION, ce vor permite obtinerea unor performante de 10 ori mai mari in comparatie cu netbook-urile obisnuite si vor extinde autonomia netbook-urilor pana la 10 ore, datorita utilizarii tehnologiei NVIDIA Optimus.

A doua generatie de unitati de procesare vizuala ION depaseste cu mult preformantele grafice oferite de netbook-urile obisnuite – ruleaza continut HD, indiferent daca este vorba de filme sau jocuri. Spre deosebire de netbook-urile cu grafica Intel, netbook-urile ION au suficienta putere sa redea materiale HD de pe site-uri precum YouTube sau sa ruleze jocuri precum World of Warcraft.

Noile netbook-uri ION se bazeaza pe tehnologia Optimus, care selecteaza automat placa video potrivita pentru aplicatiile rulate si, in functie de complexitatea datelor ce urmeaza a fi procesate, acestea sunt trimise fie catre unitatea de procesare vizuala discreta NVIDIA, fie catre procesorul grafic integrat Intel. Rezultatul: netbook-uri performante, cu autonomie crescuta.

Pana la mijlocul anului urmeaza sa fie lansate peste 30 de sisteme care integreaza noua generatie ION, incluzand netbook-uri, desktop-uri de tip small form factor (nettop-uri), sisteme de tip Barebone, placi de baza si placi separate de tip Add-in cards.

Acer Aspire One 532G (10 inci) si ASUS 1201PN (12-inci) vor fi primele netbook-uri motorizate de a doua generatie ION. ASUS si Lenovo vor fi primii producatori care vor avea PC-uri de tip All-in-one: ASUS EeeTop 2010PNT si Lenovo C200.

Alti parteneri din canalul de distributie, printre care AOpen, AsRock, Foxconn, Giada, J&W, Jetway, Pegatron, POV, Shuttle si Zotac vor lansa de asemenea produse bazate pe noua platforma ION.

Caracteristici principale / facilitati NVIDIA ION:
– Este o unitate de procesare vizuala independenta (separata), cu memorie video dedicata. Procesorul grafic se leaga de un procesor Intel Atom Pine Trail via PCI Express.
– Este capabila sa redea continut video HD de pe site-uri precum YouTube, sa ruleze jocuri gen World of Warcraft si Spore.
– Noile netbook-uri cu ION implementeaza tehnologia NVIDIA Optimus, care selecteaza automat placa video potrivita pentru aplicatiile rulate: fie unitatea de procesare vizuala discreta NVIDIA, fie procesorul grafic integrat Intel. Optimus dezactiveaza complet placa video dedicata NVIDIA cand navigati pe Internet, crescand autonomia sistemului. Daca rulati jocuri, filme sau alte aplicatii care necesita mai multa putere de calcul, Optimus activeaza automat unitatea de procesare ION.
– A doua generatie NVIDIA ION va fi disponibila incepand cu luna aprilie, primul sistem de pe piata fiind netbook-ul Acer Aspire One 532G.
– Accelereaza aplicatii de tipul Muvee Reveal (destinat crearii de filme), Badaboom (pentru conversii de fisiere multimedia) Total Media Theater si PowerDVD 9 (redare filme HD) sau interpolare (upscaling) de filme din format Standard Definition la calitate apropiata de HD.

.

Aspire One 532G

Add to Google

Ti se pare interesant ce ai gasit pe aceasta pagina? Spune-le si prietenilor:

Leave a Reply

Your email address will not be published.