A fost lansat cel mai performant aparat foto DSLR din lume: Nikon D4

Astazi,importatorulNikonin Romania, anunta lansarea noului varf de gama al aparatelor DSLR Nikon in format FX, modelul Nikon D4, care impune noi standarde atat in ceea ce priveste fotografia, cat si filmarea.

Echipat cu un senzor full-frameCMOSde16,2MP, cu un nou motor de procesare, EXPEED3, mai rapid si mai performant,Nikon D4ofera specificatii precum sensibilitatea ISO nativa cu valori cuprinse intreISO 100siISO 12800(cu posibilitate de extindere de laISO 50laISO 204800), viteza de declansare de11fps, port de retea inclus, declansator garantat la 400000 de cadre, slot dual de memorie,XQDsiCF, sau filmareFull HDcu pana la30fpssiHDcu60fps. Toate acestea recomanda noulNikon D4fotografilor care au nevoie de cel mai performant aparat DSLR din lume.

Nikon D4este dotat cu un senzorCMOSde16,2MP, care impinge limitele calitatii imaginii la sensibilitati ISO mari dincolo de ceea ce era considerat posibil pana acum, datorita procesorului de conversie analog-digital de 14 biti, incorporat in senzor, ce reduce la minimum impactul zgomotului de imagine asupra fotografiilor. Noul procesor de imagineEXPEED3creste semnificativ viteza de reactie a aparatuluiNikon D4, care poate fotografia in rafala cu pana la11 fps, chiar daca fisierele sunt considerabil mai mari decat la modelele anterioare, acestea inmagazinand mai multe date datorita procesarii pe 16 biti.

Modul de filmareFull HDeste unul cu totul nou, oferind calitate cinematografica filmelor realizate. Acestea pot avea30fps,25fpssau24fpsin modul1080psau pana la60fpsin modul720p. Filmele pot fi realizate inFull HDatat in formatulFXsiDX, cat si in formatul nativ1920×1080.Nikon D4ofera un control mult mai bun al inregistrarii audio, fiind dotat, pe langa intrarea separata de microfon, si cu o iesire pentru casti, necesara controlului fin al calitatii audio a filmului. Pentru cei care doresc editarea rapida a filmelor,Nikon D4ofera in premiera o iesireHDMIfara compresie catre monitoare externe, prin intermediul carora sa se poata controla mai usor calitatea video.

Nikon D4a fost construit pentru a rezista in orice conditie de utilizare. De aceea, noua unitate declansator, realizata dintr-un compozit de kevlar si carbon, este garantata la 400000 de cicluri. Pentru a oferi cea mai buna performanta in orice situatie,Nikon D4este dotat cu un sistem reproiectat defocalizare automata cu 51 de puncte, din care 15 sunt senzori in cruce, precum si cu sistem avansat de recunoastere a scenei, bazat pe unsenzor RGB de 91000 de pixeli. Controlul este mult mai simplu datorita butoanelor iluminate, a monitorului LCD de 3,2 inci si a noilor joystick-uri de comanda. Vizorul acopera 100% din cadru, are o magnificare de 0,7x si include optiunea de orizont electronic, disponibila si pe ecranul LCD in modul Live View.

Printre premierele oferite deNikon D4se numara si noul slot dememorie XQDde mare viteza, precum si portul deconectare LANprin cablu de retea. Aparatul se poate conecta si wireless la Internet prin intermediul noului transmitatorWT-5, care accepta conectari pe protocol HTTP si FTP. Dintre aplicatiile software incorporate in noulNikon D4trebuie amintite sistemul de realizare a filmelor time-lapse, sistemul HDR (High Dynamic Range) si editarea fisierelor foto si video direct din aparat.

Nikon D4va fi disponibil pentru vanzare in a doua jumatate a lunii februarie.

Sursa: devicer.ro

Ti se pare interesant ce ai gasit pe aceasta pagina? Spune-le si prietenilor:

Leave a Reply

Your email address will not be published.