ABBYY FotoTranslate pentru Nokia.

Smartphone-urile Nokia au o noua aplicatie de la cunoscuta casa de software ABBYY.

Noua aplicatie ABBYY FotoTranslate uneste tehnologia de recunoastere optica a caracterelor ABBYY FineReader cu dictionarul electronic ABBYY Lingvo pentru a va facilita o interpretare rapida a cuvintelor necunoscute pe care le intalniti cel mai des cand sunteti plecati in concediu in afara tarii, dar nu numai.

Asadar, cel mai actualizat dictionary electronic si cea mai cunoscuta aplicatie OCR s-au unit pentru a forma o aplicatie de success ce va servi multi utilizatori la nivel mondial. Nu veti mai avea nevoie de o conexiune la internet si un laptop pentru a verifica unele cuvinte pe care nu le intelegeti, nu mai aveti nevoie de un dictionary pe care sa-l carati prin geanta, nu mai aveti nici macar nevoie de o conexiune mobile la internet de pe telefon, pentru ca stim cu totii cat costa aceasta conexiune in roaming.

Vreau sa faceti un exercitiu de imaginatie si sa va ganditi la meniurile scrise scrise in alte limbi, la o revista sau un ziar local din tara in care calatoriti, un semn sau un indicator pe care nu il intelegeti, o eticheta atasata pe un produs pe care doriti sa-l cumparati, etc. Veti intelege imediat cat de util este acest program, creat special pentru a va lumina in aceste numeroase momente in care aveti nevoie de ajutor.

ABBYY FotoTranslate suporta cele mai folosite limbi majore europene, si anume: engleza, germana, franceza, italiana, spaniola, rusa, poloneza si ucrainiana. Aplicatia include cea mai actualizata versiune a dictionarului ABBYY Lingvo pentru a va scoate din incurcatura.

[nggallery id=32]

Cum functioneaza? Nimic mai simplu: apasati butonul telefonului pentru a fotografia cuvantul, cuvintele sau textul pe care doriti sa-l traduceti, iar ABBYY FotoTranslate va transforma cuvintele din imaginea capturata in text, pe care aplicatia il va interpreta si traduce in oricare din cele 8 limbi cunoscute. Mai mult, nu doar ca veti avea traducerea instanta a cuvintelor fotografiate, dar veti avea si sugestii ale cuvintelor pe care nu le fotografiati integral, pe baza dictionarului imens de cuvinte inclus alaturi de acest program spectaculos.

ABBYY FotoTranslate are la baza ABBYY Mobile OCR Engine, ce inglobeaza o tehnologie compacta de recunoastere a caracterelor provenita de la cunoscuta aplicatie ABBYY FineReader ce ofera acuratete si viteza in procesul OCR de cea mai buna calitate.

Programul ABBYY FineReader sunt convins ca il cunoasteti cu totii, cei care aveti scanere cumparate, dar mai ales cei care au fost sau sunt studenti 🙂

Cerintele Software si Hardware sunt: sistem de operare Symbian OS S60 3rd Edition si 5th Edition (v9.1/9.2/9.3/9.4), memorie pentru stocarea aplicatiei, a dictionarelor si a fisierelor audio, intre 10 si 250MB (se poate instala si pe cardul de memorie), camera foto de minim 2 megapixeli cu autofocus si o conexiune la internet pe telefon pentru activarea licentei. Telefoanele Nokia care se incadreaza in lista de specificatii, sunt: Nokia E66, Nokia E71, Nokia E71x, Nokia E72, Nokia E75, Nokia E90 Communicator, Nokia N73, Nokia N78, Nokia N79, Nokia N82, Nokia N85, Nokia N86 8MP, Nokia N95, Nokia N95-3 NAM, Nokia N95 8GB, Nokia N97, Nokia N97 mini, Nokia 5530 XpressMusic, Nokia 5730 XpressMusic, Nokia 5800 XpressMusic, Nokia 6210 Navigator, Nokia 6220 classic, Nokia 6720 classic, Nokia 6710 Navigator, Nokia 6700 Slide, Nokia 6788, Nokia X6.

Concurs:

Pentru lansarea aplicatiei ABBYY FotoTranslate, am la dispozitie pentru voi, sase licente, pe care le voi oferi in felul urmator:

– doua licente pentru doua din comentariile de mai jos, pe care le voi selecta aleatoriu. In comentariu trebuie sa spuneti cand credeti ca va fi utila aceasta aplicatie pentru dumneavoastra.

– doua licente pentru cei care ma urmaresc pe Twitter si vor da un mesaj pe Twitter de forma: “Concurs – ABBYY FotoTranslate pentru Nokia (via @Chetroni)”. La fel, voi oferi cele doua licente aleatoriu;

– doua licente oferite pentru doi dintre cei care imi vor lasa un comentariu la postarea mea de pe Facebook referitoare la aceasta aplicatie. Si acestea vor fi oferite aleatoriu pentru doua dintre mesaje.

Concursul se desfasoara in perioada: 17 Iunie 2010 – 28 Iunie 2010. Succes!
.

Add to Google

Ti se pare interesant ce ai gasit pe aceasta pagina? Spune-le si prietenilor:

8 comments

Skip to comment form

  • webber on 17/06/2010 at 08:23

  interesant concursul. sper sa particip si eu cu comentariul asta.

  • Bogdan O. on 17/06/2010 at 14:53

  Categoric mie mi-ar fi de folos in aeroportul din germania. Nu inteleg nimic din ce scrie pe indicatoarele de acolo 🙂

  • Andreea Minca on 17/06/2010 at 15:03

  ce bun este programul asta la examene 😀

  • Alex Ciobanu on 17/06/2010 at 17:09

  sigur o sa fie foarte util cand voi fi plecat in vacanta.

  • Ionut Sorescu on 18/06/2010 at 18:05

  vreua sa particip si eu la concurs. am pus demo-ul pe un N95 si e foarte tare programul.

  • sule csaba on 21/06/2010 at 00:28

  cred ca este folositor pentru oricine aceasta aplicatie beton.

  • Rusu Alexandru on 21/06/2010 at 01:13

  E foarte inteligenta aceasta aplicatie.Te ajuta sa nu mai scrii la tastatura un text pe care trebuie sa-l traduci.Cu o poza facuta la foaia cu textul traduci imediat intr-una din limbile care sunt disponibile:)

 1. A venit vremea sa anunt castigatorii concursului.
  Cei doi castigaori pentru comentariile postate pe blog sunt:
  – Sule Csaba
  – Rusu Alexandru
  Cei doi castigatori pentru Follow si mesajul dat pe Twitter sunt:
  – @tmihai20
  – @alex_burlacu
  Cele 2 licente pastrate pentru Facebook le voi reporta pentru Blog si Twitter, si le voi oferi celor doi:
  – Andreea Minca (comentariu pe blog)
  – @ro_daniel (de pe twitter)

  Felicitati castigatorilor! Ii rog pe acestia sa imi trimita un email catre adresa daniel @ chetroni.com, in care sa-mi spuna pentru ce model de Nokia vor licenta.

  Va anunt pe aceasta cale ca de la 1 Iulie voi mai avea o aplicatie destinata tot utilizatorilor de Nokia, in care voi avea disponibile alte licente pe care le voi oferi cadou. Reveniti!

Leave a Reply

Your email address will not be published.