Apple nu este al patrulea producator de telefoane. Apple este producator de software nu de hardware.

Plecand de la un articol de pe Mobilissimo.ro, si urmarind sursa stirii, ajungem la IDG, care declara ca Apple este producator de telefoane mobile (smartphone-uri).

Ei bine IDG, informatia este cat se poate de eronata din punctul meu de vedere. Apple nu produce deloc hardware, nu are niciun fel de fabrica si nu a avut niciodata fabrica de telefoane mobile. Ei au dezvoltat doar un sistem de operare si au proiectat o platorma hardware de tipul ODM (Original Design Manufacturer) impreuna cu unele companii asiatice care au produs-o apoi.

In aceasi situatie este si Google cu al sau Android si telefonul Nexus One de care toti stim bine ca a fost produs de catre HTC. Nici Google nu are fabrica de telefoane! Mai nou se aude ca va aparea si Google Nexus Two, care surpriza: se pare ca va fi produs in fabricile Samsung, nu ale lui Google.

Tot respectul pentru ceea ce au realizat, le doresc sa realizeze cat mai multe si sa inoveze cat mai mult.

Pana la generatia lui iPhone 3GS, terminalele au fost produse de catre Foxconn si Quanta, urmand ca iPhone 4 sa fie fabricat de catre Pegtron.

Quanta este cunoscut pentru productia de laptopuri pentru branduri mari din domeniu: Acer, Apple, Alienware, Dell, HP, Lenovo, Toshiba, etc.

Pegtron este mai nou in domeniu, dar si-a facut reputatia pe piata prin producerea de laptopuri pentru Acer.

Mi se pare cat se poate de firesc un top de genul asta, in care sunt masurate vanzarile de smartphone-uri in functie de sistemul de operare pe care il au integrat.

Deci, din punctul meu de vedere, Apple este pe locul patru nu la productia de telefoane, ci la vanzarea unui brand, al unei idei, al unui concept, sau cum mai doriti sa ii spuneti.

.

Add to Google

Ti se pare interesant ce ai gasit pe aceasta pagina? Spune-le si prietenilor:

3 comments

  1. Dupa logica asta nici Cartarescu nu e scriitor avand in vedere ca ii sunt tiparite cartile la tipografie.

    Foxconn este fabricantul device-urilor celor din Cupertino dar tot ce face Foxconn e dictat de catre Apple. Ei sunt cei care investesc zeci de milioane de dolari in cercetare si dezvoltare, au chimisti si ingineri in materiale care gandesc totul pana la proportiile in care trebuie amestecate materialele din care se face rama de aluminiu sau plasticul de pe butonul de home.
    Foxconn doar primeste reteta si o respecta cu sfintenie.

  2. @mobiledigest – pai Cartarescu este scriitor, el scrie, nu este tipografie, tocmai de aia pe cartile lui scrie numele tipografiei 🙂

    • Emil on 02/11/2010 at 22:38

    Ai punctat foarte bine acest aspect. Dacă îmi aduc aminte și procesorul de 1 Ghz din iPhone 4 este de origine Samsung și “customized” by Apple. Majoritatea sunt superficiali și preferă să asocieze Apple cu un producător veritabil de telefoane mobile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.