BitDefender: Top 10 amenintari informatice, in luna septembrie in Romania.

Bitdefender anunta amenintarile lunii Septembrie in Romania.

BitDefender a publicat lista celor mai raspandite amenintari informatice gasite recent pe calculatoarele romanilor. Astfel, Ón luna septembrie au predominat troienii (patru noi aparitii Ón top) si virusii care folosesc facilitatea Autorun din Windows pentru a se raspandi (trei pozitii Ón top).

Pe locul cinci, la fel ca luna trecuta, gasim virusul polimorf si criptat Win32.Sality.OG, care instaleaza un rootkit si Óncearca sa compromita aplicatiile antivirus instalate pe sistemul infectat. Pe locul patru este troianul Trojan.Autorun.AET al carui singur scop este sa Óncarce Ón memorie viermele de pe locul trei.

Pe locul trei, o prezenta notabila, mai ales prin longevitate, dar si prin numarul relativ mare de fisiere infectate detectate este Win32.Worm.Downadup.Gen, cunoscut si sub numele de Conficker sau Kido.

Locul doi este ocupat de un troian care serveste reclame, numit Trojan.Clicker.CM, iar pe primul loc o alta detectie generica, Trojan.AutorunINF.Gen, de data aceasta subsumand acele amenintari care fac uz de un truc comun – adaugarea numelui fisierului virus Ón fisierul autorun.inf gasit Óntr-un director partajat Ón retea sau pe un mediu portabil – pentru a se raspandi.

Pentru a accesa intregul articol si a vizualiza topul va rugam sa vizitati situl BitDefender, aici.

Add to Google

Ti se pare interesant ce ai gasit pe aceasta pagina? Spune-le si prietenilor:

Leave a Reply

Your email address will not be published.