«

»

BlackBerry Storm 3 isi face aparitia, si avem specificatiile complete

Batalia foarte acerba dintre cele trei platforme care se mentin pe pozitii, Android, iOS si BlackBerry OS, ii pune la grea incercare pe producatori.

RIM, compania din spatele telefoanelor BlackBerry si al platformei BlackBerry OS este nevoita sa vina pe piata cu modele noi, modificate substantial la design si la performante pentru a nu pierde cota de piata pe care o are in acest moment. In acelasi timp, spera sa castige noi clienti, pentru ca piata de smartphone-uri este in continua crestere. Din punctul meu de vedere vor mai trece lejer 3-5 ani pana va mai stagna cresterea pietei de smartphone-uri, deci toti producatorii trebuie sa profite si sa muste cat mai mult din aceasta piata. Dupa ce se va opri aceasta crestere, atunci va incepe adevarata batalie dintre producatorii de smartphone-uri si al platformelor folosite de ele.

In aceasta ordine de idei, BlackBerry Storm 3 vine cu un ecran de 3,7″ cu rezolutia de 800×480 pixeli, de tip touchscreen capacitiv, si este posibil sa fie de tipul SurePress. Procesorul va fi unul de 1,2GHz si va fi ajutat de 512 MB RAM care vor oferi multa putere de calcul acestui smartphone. Va fi echipat cu 8GB capacitate de stocare, o camera foto de 5MP capabila sa filmeze HD la 720p si va beneficia de conectivitate Wireless N si Bluetooth 2.1 EDR. Restul functiilor secundare vor fi in trend: accelerometru, slot microSD, senzor de proximitate si un GPU capabil de accelerare 3D hardware pentru OpenGL ES 2.0. Platforma care va fi integrata la cumpararea telefonului va fi BlackBerry OS 6.1 ce include si functia de hotspot mobil pentru conexiunea 3G a telefonului.

Modelul va fi disponibil pe piata in acest an, prin toamna. Parerea mea este ca vine destul de tarziu pentru ca mai sunt aproximativ 6 luni pana atunci si deja concurenta a lansat modele mult mai performante, care vor acapara piata in perioada imediat urmatoare. Si aici ma refer la modele care includ deja procesoare dual-core, rezolutii ale ecranelor superioare, camere foto integrate cu rezolutie superioare capabile sa filmeze FullHD, etc.

Sumarul specificatiilor pentru BlackBerry Storm 3:

Sistem de operare: BlackBerry OS 6.1
Ecran: 3,7″ cu rezolutia 800×480 pixeli, touchscreen capacitiv
Procesor: 1,2 GHz
Memorie RAM: 512 MB
Stocare: 8GB interni, si slot microSD
Foto-video: camera 5 Mp capabila sa filmeze HD 720p
Acumulator: 1230 mAh
GPU: Accelerator hardware pentru OpenGL ES 2.0 (momentan incert)
Conectivitate: Wireless N, BLuetooth 2.1 EDR

Ti se pare interesant ce ai gasit pe aceasta pagina? Spune-le si prietenilor:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>