Care va fi viitorul sistem de operare al lui Nokia? MeeGo, Windows Phone sau Android?

Cu putin timp in urma, directorul executiv (Ari Jaaksi) al platformei MeeGo de la Nokia si-a prezentat demisia, fapt ce starneste din ce in ce mai multe speculatii pe piata.

De curand Nokia are un nou CEO, Stephen Elop, fost angajat al Microsoft si toata lumea a crezut ca Nokia va incepe sa lucreze cu Microsoft si va dezvolta terminale ce vor rula sistemul de operare al Microsoft, Windows Phone 7, dar, demisia lui Ari Jaaksi i-a facut loc lui Peter Skillman, fost angajat al Palm, iar acesta are ca obiectiv dezvoltarea in continuare a platformei MeeGo.

Exista zvonuri care spun ca Eric Schmidt, CEO la Google a purtat discutii telefonice cu noul CEO de la Nokia pentru a incerca sa includa pe lista de platforme disponibile pentru viitoarele terminale Nokia si sistemul de operare Android.
Deci in acest moment, Nokia are de ales intre 3 platforme, din care doua sunt ale unor companii concurente.

Sunt curios in ce directie o va lua Nokia, pentru ca acum cateva luni anunta ca doreste sa se retraga incet-incet din productia de telefoane si sa ramana doar cu dezvoltarea platformelor pentru acestea, urmand ca terminalele sa fie produse de alte companii (probabil chineze gen ZTE, Huawei, etc.)

Voi ce credeti? Ce va alege Nokia?

.

Add to Google

Ti se pare interesant ce ai gasit pe aceasta pagina? Spune-le si prietenilor:

Leave a Reply

Your email address will not be published.