Ce sa aleg dintre Samsung Galaxy S III si HTC One X?

Mi-a placut foarte mult HTC One X de cand l-am vazut la MWC2012 si eram aproape convins ca va fi urmatorul meu smartphone, dar am asteptat sa vad si mutarea pe care o va face Samsung, si acum cateva zile (pe 03 Mai 2012) acestia au lansat noul Galaxy S III care mi-a incurcat calculele :).

Acum sunt sigur de un singur lucru: nu voi face pasul pana nu pun mana si pe Samsung Galaxy S III pentru a putea sa il simt in mana. HTC One Ximi place, sta bine in mana.

Daca ma gandesc din punct de vedere tehnic, diferentele nu sunt prea mari si nu vad cum ar putea sa ma influenteze prea tare ceva din acest punct de vedere. Procesoarele sunt destul de puternice si nu cred ca va fi diferenta in utilizarea de zi cu zi. Poate diferente pe partea de performanta vor fi in anumite jocuri, ceea ce nu ma va afecta daca voi avea sau nu cel mai performant smartphone de pe piata pentru ca nu ma joc prea mult pe telefon.

Din punct de vedere al aspectului exterior tind sa dau intaietate lui Samsung Galaxy S III, dar nu cu mult. Mi-ar fi placut sa nu aiba butoane fizice sau capacitive sub ecran. Din imaginile oficiale ale lui Galaxy S III prezentate si de catre DeviceR.ro zilele trecute, SGS III arata bine, dar din anumite unchiuri pare sa aiba ecranul curbat putin pe margini, exact ca la Nokia N9 sau Lumia 800/900, ceea ce cu siguranta ca-mi va placea si mai mult cand il voi tine in mana.

Pe partea de soft, ambele vin cu Android 4.0 si cu o interfata personalizata pentru a se diferentia de concurenta, HTC-ul are Sense UI, Samsung-ul TouchWiz. Aici parerile nu pot fi decat subiective.

Pe partea de foto-video nu pun accent prea mult pentru ca eu cred ca fotografia trebuie facuta cu un aparat de fotografiat. Nu cred ca o sa am prea curand albume foto facute cu un telefon, nici in urmatorii 2-3 ani. Eu cu telefonul fac eventual simple “poze” de pus pe Facebook.

Nici pe parteaaudio nu pun mare pret. Mereu ma deplasez cu masina, iar la birou nu ascult muzica de la telefon 🙂 Consider ca muzica se aude mai bine in casti de volum mai mare, nu in casti de bagat in ureche, deci nu ma bazez prea tare oricum pe cele care vin in pachetul telefonului.

Va invit sa-mi recomandati unul dintre ele. Cei care vor sa recomande alta varianta decat cele doua prezentate de mine mai sus, ii rog si pe ei sa lase un comentariu mai jos cu propunerea lor.

Voturile se aduna pe devicer.ro

Ti se pare interesant ce ai gasit pe aceasta pagina? Spune-le si prietenilor:

4 comments

Skip to comment form

    • paul on 14/05/2012 at 10:15

    Htc arata mai bine ca design, dar Samsung mi se pare o alegere mai buna!

    • amzis on 13/06/2012 at 07:45

    Iti recomand eu unul : nokia 1100 . Daca aia nu faci cu el aia nu aia nu pt. ce iti trebe smartphone de 500€?

  1. Arata mai bine SIII-ul (design wise). Desi eu unul nu as cumpara un telefon pentru 2 maini.

  2. Dupa trei luni de utilizare iti pot spune ca nu este telefon pentru doua maini. Este usor de utilizat cu o singura mana si sunt bucuros ca l-am ales. Este chiar un telefon foarte bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.