Chetroni.com Top10 Magazine Online, grupa Console Noiembrie 2009

Top10 Magazine Online grupa Console

Aceasta grupa a adus mici miscari in top, fata de grupa testata anterior, cea a netbook-urilor din luna Octombrie.

In primul rand vreau sa mentionez ca desi aceasta categorie este clar impartita in 2 grupe, cea a consolelor portabile si cea a consolelor… sa le spunem “fixe”, toate magazinele online testate le prezinta la gramada. Nu vad de ce ai pune un Nintendo DS langa un Sony PlayStation 3.

In al doilea rand am avut surpriza neplacuta sa gasesc pe unele magazine jocurile puse la gramada, cele de PC cu cele de console, nedelimitate in niciun fel si fara posibilitatea de a le filtra. Nici nu se putea face prea bine deosebirea platformei pentru care sunt acele jocuri, singura evidenta fiind in codul produsului, unde cu greu se putea observa: “PS2”, “DS”, “PC”, etc. Stau si ma intreb cum ar putea unii parinti sa cumpere pentru sarbatorile de iarna cadouri copiilor un joc pentru consola. 🙂 Cum isi imagineaza acele magazine online ca poate sta cineva intreg la minte sa caute un joc pentru o anumita consola, printr-o gramada de cateva sute de jocuri.

In al treilea rand, la consolele portabile, mie mi se pare firesc sa fie mentionata si autonomia acumulatorului. Cum la orice telefon mobil de pe orice oferta, magazin online, etc. are prezentata autonomia in regim de functionare cat si in stand-by, la fel ar trebui prezentata si la aceste console portabile. Foarte putine magazine au aceste specificatii, si din pacate doar la cateva modele, nu la toate. Am verificat pe paginile producatorilor si aceste date sunt afisate.

Din punctul meu de vedere un lucru este cert: majoritatea magazinelor online nu au o viziune proprie in ceea ce priveste gruparea produselor si modul lor de prezentare, ci pur si simplu copiaza intre ele, si din pacate astfel se propaga anumite solutii care nu sunt de fiecare data cele mai bune.

Scorul testului este impartit la fel ca si la testul de netbook-uri, in 4 grupe: aspect site, produse pe site, functii pe site si popularitate site. Ponderea acestor grupe in scorul final este: aspect (20%), produse (50%), functii (20%) si popularitate (10%). Ponderea cea mai mare o au produsele de pe site, pentru ca intreg testul se adreseaza produselor prezentate in magazin, si nu magazinului, designului sau numarului de vizitatori ai magazinului. Astfel, cine are gama cea mai variata de console pe site, cine are imagini mai multe la produse, cine are specificarii mai detaliate pentru ele obtine un scor mai bun si reuseste sa urce in clasament.

Tin sa felicit magazinele online castigatoare, si le urez celorlalte spor la treaba pentru dezvoltarea continutului prezentat cumparatorilor.

Topul poate fi vizualizat pe pagina dedicata Chetroni Top10 incepand cu 01 Decembrie ora 12.00.

Add to Google

Ti se pare interesant ce ai gasit pe aceasta pagina? Spune-le si prietenilor:

1 comment

    • Sebastian Dumitrescu on 01/12/2009 at 00:36

    chiar ai dreptate la faza cu despartirea in doua grupe, portabile si fixe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.