Comunicat de presa: Nokia isi consolideaza portofoliul de smartphone-uri cu doua noi produse si cu o experienta de utilizare imbunatatita

Nokia E6 extinde gama de produse destinate clienților business iar Nokia X7 este un nou terminal creat pentru divertisment și destinat pasionaților de jocuri mobile, ambele fiind bazate pe cea mai nouă actualizare de software Symbian

Espoo, Finlanda — Nokia a anunțat astăzi lansarea terminalelor Nokia E6 și Nokia X7, două noi smartphone-uri destinate oamenilor de afaceri și, respectiv, pasionaților de divertisment. Cele două terminale sunt primele smartphone-uri Nokia ce conțin versiunea actualizată de software Symbian, cu noi pictograme și îmbunătățiri în ceea ce privește utilizarea precum introducere mai facilă de text, un browser mai rapid și o versiune nouă a Hărților Ovi.

“Continuăm să ne consolidăm portofoliul de smartphone-uri cu aceste două noi terminale, care oferă o experiență de utilizare mai impresionantă și mai intuitivă ce va fi disponibilă în curând și pe Nokia N8, Nokia E7, Nokia C7 și Nokia C6-01,” a declarat Jo Harlow, Director, Nokia Smart Devices. “Datorită acestor noi produse, la care se vor adăuga în viitorul apropiat mai multe terminale Symbian și îmbunătățiri privind experiența de utilizare, suntem încrezători că vom menține interesul utilizatorilor existenți de smartphone-uri Nokia și că vom atrage noi utilizatori de smarphone-uri, care fie folosesc pentru prima dată un smartphone, fie folosesc terminale produse de competiție.”

Venind pe urmele terminalelor de succes Nokia E71 și Nokia E72, Nokia E6 este un smartphone pentru afaceri elegant, cu tastatură QWERTY completă și ecran tactil de înaltă rezoluție. Creat din materiale premium precum sticlă și oțel inoxidabil, terminalul are un design compact, care îl face ușor de utilizat, cu una sau cu ambele mâini. Nokia E6 oferă o durată de viață a bateriei excepțională și cea mai bună experiență de messaging de la Microsoft integrată pe un smartphone de afaceri, inclusiv acces la Microsoft Exchange, Microsoft Communicator Mobile și Microsoft SharePoint.

Nokia X7 este un smartphone care pune accentul pe divertisment, cu un afișaj de 4 inchi ideal pentru jocuri  și cameră de 8 Megapixeli pentru imagini și clipuri video la calitate HD. Având un design distinctiv, Nokia X7 este creat dintr-o combinație de oțel inoxidabil și sticlă — ce oferă o senzație de solid atunci când este ținut în mână. Nokia X7 are preinstalate binecunoscutele jocuri Galaxy on Fire HD și Asphalt 5 HD.

Nokia E6 și Nokia X7 sunt, de asemenea, primele smartphone-uri Nokia care beneficiază de o nouă experiență de utilizare datorită actualizarii complete Symbian[1]. Această actualizare oferă o gamă de îmbunătățiri legate de utilizare ce includ noi pictograme, introducere de text optimizată, navigare mai rapidă pe internet și o versiune actualizată a Hărților Ovi cu funcție de căutare îmbunătățită și noi rute de transport public. Noua versiune oferă și o gamă puternică de capabilități destinate în special oamenilor de afaceri, ce includ securitate de nivel enterprise cu criptare accelerată hardware și noi capabilități e-mail precum suport complet pentru solicitarea de întâlniri.

În lunile următoare, actualizarea de software, cunoscută sub numele de Symbian Anna, va fi inclusă ca standard pe terminalele Nokia N8, Nokia E7, Nokia C6 și Nokia C7 ce urmează să fie livrate și va fi disponibilă spre descărcare pentru aceleași modele de smartphone-uri achiziționate anterior.

Pentru dezvoltatori, Symbian Anna oferă o experiență de utilizare îmbunătățită pe smartphone-uri Nokia și o oportunitate mai mare de monetizare în Qt. Aflați mai multe accesând http://blogs.forum.nokia.com/blog/nokia-developer-news

Pentru mai multe detalii despre Nokia X7 și Nokia E6, vă rugăm să vizitați: http://events.nokia.com/discover-symbian

 

Ti se pare interesant ce ai gasit pe aceasta pagina? Spune-le si prietenilor:

2 comments

  1. Mie nu imi plac smartphone-urile Nokia cu touch si pace..nici desgn-ul oricat l-ar chinui ei, nu imi pare inspirat sau util..iar problema cea mai mare este la Symbian…De abia astept sa vad cum vor fi Nokia-urile cu Windows Phone…poate atunci o sa le dau ceva credit:)

  2. @Raluca:
    Eu cred ca totul tine de gusturi (refertor la design) si de obisnuinta (la OS).
    De putin mai bine de un an, modelele mai scumpe de Nokia chiar sunt foarte ok la constructie, materialele sunt de foarte buna calitate, si investesc mult in baterie, ecran, etc. Folosesc doar ecrane AMOLED.
    Cauta prin magazine (am vazut si la Orange) Nokia C6-01. Sunt sigur ca-ti va placea 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.