«

»

Dezvoltatorii de aplicatii mizeaza pe termen lung pe Android, nu pe iOS

.

Pe baza sondajelor recent facute de IDG si Appcelerator pe un esantion de peste 2.300 de dezvoltatori de aplicatii mobile, a reiesit ca 75% dintre acestia prefera pe termen scurt sa creeze aplicatii pentru iOS, dar, pe termen lung 59% dintre acestia considera ca Android-ul va fi platforma mobila a viitorului.
Dezvoltatorii vad in Android o varianta mai buna petermen lung pentru ca platforma este utilizabila nu doar la smartphone-uri si tablet-uri, ci la o gama mult mai mare de dispozitive si aici includem de la netbook-uri pana la televizoare, Google TV fiind foarte aproape.
Din acelasi sondaj reiese ca dezvoltatorii mizeaza in proportie foarte mare doar pe aceste doua platforme, Android si iOS, si ca doar 15% vor dezvolta aplicatii pentru WebOS si 14% pentru sistemul de operare al tabletei BlackBerry.

Pe mine ma uimeste ca nu este inclusa deloc platforma lui Microsoft, Windows Phone 7. O sa aiba Microsoft de recuperat mult pana isi va reintroduce in joc platforma.

.

Add to Google

Ti se pare interesant ce ai gasit pe aceasta pagina? Spune-le si prietenilor:

2 comments

  1. Mihai

    Fara suparare, dar Microsoft nu a fost in carti nici cu Windows Mobile. Imi pare bine sa aud ca Android e mai atragator pe termen lung decat iOS.

  2. Daniel Chetroni

    Eu am avut un T-Mobile MDA II (HTC Himalaya) din 2004, de cand HTC nici nu producea sub brand propriu iar iPhone cred ca nu era nici in stadiu de proiect, si am folosit Windows Mobile 2003 la inceput pe el. Atunci nu exista alternativa, iar smartphone-urile touchscreen erau exclusiv cu Windows Mobile, deci aveau 100% din piata :)
    Am trecut de la Windows Mobile 2003 la Windows Mobile 2003 SE, apoi Windows Mobile 5.0, Windows Mobile 6.0, Windows Mobile 6.1, si aici m-am oprit cu testatul pe acel smartphone, pe care il am si acum si functioneaza perfect … :)

    Deci, Windows Mobile a fost in carti de la inceput, numai ca a pierdut terenul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>