Evolutia smartphone-urilor in Statele Unite in ultimii doi ani.

Conform celor de la Comscore, evolutia piatei de smartphone-uri din Statele Unite din Septembrie 2009 pana in Noiembrie 2011 arata ca in graficul de mai jos:

Care este evolutia celor 5 platforme care domina piata smartphone-urilor?

  1. Android a crescut de la ~3% cat avea in Septembrie 2009, pana la ~46% cat avea in Noiembrie 2011, iar cresterea este cat de cat liniara, constanta. In acest ritm, Android ar putea ajunge la o cota de piata ipotetica de 100% in aproximativ doi ani si jumatate.
  2. iOS a variat putin intre ~24% si ~28% pe parcursul a celor mai bine de doi ani. Aparent, platforma este plafonata la o anumita categorie de clienti, cu toate ca piata a crescut in continuu de la luna la luna. Trebuie sa vina cu ceva nou. Cu adevarat nou.
  3. Blackberry OS este marele pierdant al acestei batalii, scazand de la ~42% cat avea in Septembrie 2009 pana la ~16% cat avea in Noiembrie 2011. In ritmul asta ar putea ajunge ipotetic la 0% in aproximativ un an de zile.
  4. Palm OS este deja disparut din grafic in luna Iunie 2011, de la o cota de piata de ~8% cat avea in Septembrie 2009. Pacat ca nu l-au facut din timp un OS deschis. Aata bine din punctul meu de vedere.
  5. Windows Phone este in continuare in scadere, de la ~19% cat avea in Septembrie 2009 pana la ~5% in Noiembrie 2011. Scaderea s-a produs pana in Mai 2011, iar din Mai 2011 scaderea a incetat, cota de piata mentinandu-se in limita a ~5%. Acum, dupa “preluarea” celor de la Nokia, Preconizez ca Windows Phone va creste si la finele lui 2012 cota de piata va fi undeva in jurul a 10%.

Atata timp cat piata smartphone-uri este in crestere, se pare ca doar Android-ul profita din plin, iar cu toate ca cei de la Apple au crescut in doi ani si doua luni cu doar ~4% nu o consider o crestere notabila. Este evident ca Apple trebuie sa aduca un “WOW” anul acesta pentru a putea creste. Daca nu o fac, nu cred ca vor reusi sa sara de 30% ci poate chiar sa coboare sub 25%. RIM… din pacate se plafoneaza singuri, trebuie sa deschida ochii in jurul lor, poate vor realiza in ce situatie sunt si vor pune piciorul in prag pentru a face o schimbare radicala. Despre Windows Phone v-am spus parerea mea mai sus.

Sursa: devicer.ro

Ti se pare interesant ce ai gasit pe aceasta pagina? Spune-le si prietenilor:

Leave a Reply

Your email address will not be published.