Gata cu speculatiile, Google lanseaza propriul serviciu de micro-blogging, Google Buzz

Google a lansat Google Buzz.

Au fost nenumarate speculatii despre o posibila preluare a lui Twitter de catre Google, dar pana la urma, cu cateva ore mai devreme, vice-presedintele Google, Bradley Horowitz a prezentat noul serviciu pus la dispozitia clientlor. Acesta are functii de auto-following, se integreaza in serviciul GMail, are recunoastere vocala si este un serviciu similar cu binecunoscutul Twitter, dar si cu peretele (wall-ul) de pe Facebook.

Presupun ca in curand Yahoo va porni un nou proces impotriva Google, pentru numele de Buzz, pe care Yahoo il folosea deja pentru un serviciu similar in interiorul grupului.

In cat timp credeti ca va ajunge Google Buzz din urma Facebook si Twitter? Tineti cont ca Gmail are deja 146 de milioane de utilizatori, deci Buzz nu o va lua de la zero in aceasta lupta 🙂

Clipul de prezentare Google Buzz:

.

Add to Google

Ti se pare interesant ce ai gasit pe aceasta pagina? Spune-le si prietenilor:

2 comments

  1. Da, Google vrea monopol e clar, insa nici nu s-a dumirit bine lumea cu Google wave si apare Google Buzz.
    Sunt curajosi, n-am ce zice..
    Wave mi s-a parut o idee foarte buna, insa mi se pare ca ar mai merge optimizat, nu stiu daca e varianta finala..insa eu raman la parerea ca ar tbui sa insiste mai mult pe fiecare in parte, altfel nu stiu daca vor atinge awareness-ul si nr de utilizatori dorit.

  2. Eu cred doar ca incearca pe toate caile sa castige teren in defavoarea celorlalti, si se va impune incet incet prin smartphone-urile cu android pe aceste servicii, asa cum s-a impus microsoft cu Internet Explorer & Co.
    Putere sa impinga tehnologia si ideile la maxim au destula, si nu pot concura Twitter sau Facebook cu ei. Cel putin eu nu cred ca Buzz-ul va fi limitat ca si Twitter la un numar de actiuni pe o perioada de timp bine definita. Are multe limite Twitter, pe care daca Buzz-ul le va depasi din start, va avea un start foarte spectaculos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.