Google modifica modul de autentificare online. Autentificarea in doi pasi.

Google modifica modul de conectare online in conturile online de pe calculatoare, prin introducerea pe langa a parolei etate de utilizator si a unui cod care este generat prin telefonul propriu. Astfel, daca cineva vrea sa sparga un cont Google, trebuie sa aiba acces si la telefonul personal al detinatorului acelui cont. Deci sansele spargerii unui cont Google sunt drastic diminuate.


In prima faza aceasta metoda de securitate se va aplica doar la conturile Google Apps Premiere, Education si Government, urmand ca in cateva luni sa fie portate catre toti utilizatorii de conturi Google.
Exista posibilitatea ca la fiecare autentificare sa se ceara acest cod dupa ce se introduce parola, sau sa se salveze acel cod pe calculatorul de pe care vrei te conectezi fara a mai introduce codul si astfel va fi nevoie de acel cod doar la prima conectare. De cate ori vei accesa de pe alt caltulator contul tau Google ti se va cere acel cod.
Acest cod va fi furnizat de telefonul mobil prin intermediul lui Google Authenticator, ce este accesibil de pe telefoanele mobile cu sistem de operare Android, iOS (Iphone) si Blackberry.

Cei care nu au un asemenea telefon, pot primi acest cod prin SMS de la Google.

.

Add to Google

Ti se pare interesant ce ai gasit pe aceasta pagina? Spune-le si prietenilor:

Leave a Reply

Your email address will not be published.