Harta europeana a stiintei la Noaptea Cercetatorilor Galati

Pe 27 septembrie, începând cu ora 18.00, în Galați, la Universitatea Danubius, mințile curioase sunt așteptate pentru a sărbători alături de sute de mii de cetățeni europeni știința, descoperirile științifice și cercetătorii locali, la Noaptea Cercetătorilor 2013.

Cercetători oameni de știința din Galați își vor prezenta rezultatele muncii de laborator și cercetare pe înțelesul  tuturor. Vizitatorii Nopții Cercetătorilor vor avea parte de demonstrații practice, dezbateri pe teme științifice de actualitate, experimente, prezentări, concursuri interactive și suprize.

La Universitatea Danubius, vizitatorii vor putea explora un adevărat târg al științei.

Participanții vor pătrunde în laboratorul viitorului, unde vor admira roboți, vor studia casa viitorului și vor afla despre minuni călătoare spre eternele comete.

In zona Uniunii Europene fiecare, cu mic cu mare, își va putea dovedi interesul pentru știință alcătuind harta științifică europeană.

Alte concursuri interesante sunt pregătite să își primească participanții. Printre ele concursul de logică juridică și cel de mobilitate internațională.

La Noaptea Cercetătorilor din Galați vom experimenta cu plastilină, vom lansa zmee cât mai sus și vom putea participa la atelierele și expozițiile atent pregătite de organizatori.

Seara părăsim laboratorul și ne bucurăm de momente artistice care includ dans țigănesc, o scenetă de teatru și muzică pentru copii cântată chiar de copii.

Printre institutele care și-au confirmat prezența se număra: Palatul Copiilor Galați, Inspectoratul de Poliție Galați, Școala nr. 28, Școala Braniștea, Școala nr. 26, Asociația Filantropică Creștin – Ortodoxă Sf. Vasile cel Mare, Școala generală nr. 12, EFIL (European Federation for Intercultural Learning), Centrul Cultural Dunărea de Jos Galați, Liceul Pedagogic din Galați, Bobocica, Centrul de Documentare Europeană. „EuroInfoGhid” din cadrul Universității „Danubius” din Galați, Papers Flowers by DeDe, AMA (Asociația  Managementul Artelor), Organizația Internațională pentru Tinerii Diplomați.

Noaptea Cercetătorilor este un eveniment organizat simultan în toate țările Uniunii Europene. În a patra vineri a lunii septembrie, anul acesta în data de 27 a lunii, participanții din peste 300 de orașe europene vor construi împreună harta științifică a Europei.

Evenimentul este organizat sub egida Uniunii Europene de către Target Active Training și Asociația Invenio în parteneriat cu Anticipația, parte a grupului Nemira, Poliția Română, Centrul de Studii Complexe, Institutul Național de Cercetare în Sport, Europa FM și Dwyn Shop.

Parteneri locali in organizare in Galați: Universitatea Danubius

Intrarea la eveniment este liberă!

Pentru programul complet vizitați:

www.noapteacercetatorilor.eu

www.facebook.com/ResearchersNightRomania

.

Ti se pare interesant ce ai gasit pe aceasta pagina? Spune-le si prietenilor:

Leave a Reply

Your email address will not be published.