Lenovo atinge varful de 60 de milioane de laptopuri ThinkPad vandute in 18 ani

București — 7 octombrie 2010: Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) anunță astăzi că vânzarile de laptopuri ThinkPad au depășit 60 de milioane de unități din momentul lansării și până în prezent. Mai mult de 14 laptopuri ThinkPad sunt vândute la fiecare 60 de secunde, contribuind astfel la evoluția Lenovo, compania de PC-uri cu cea mai rapidă creștere din industrie. În cei 18 ani de la lansarea ThinkPad-urilor, acestea  s-au diferențiat prin numeroase inovații precum primele laptopuri cu tastatură rezistentă la lichidele vărsate accidental și prima carcasă de protecție. Tot astăzi, Lenovo anunță și laptopurile ThinkPad T410, T410 și T510 cu grafică avansată prin tehnologia NVIDIA Optimus.

„Recunoscute dintotdeauna pentru excelența în inovație, ThinkPad-urile reprezintă un brand de laptopuri sigure pentru utilizatorii din toată lumea, de aproape două decenii”, a declarat Peter Hortensius, Senior Vice President, Think Product Group, Lenovo. „Odată cu Lenovo, ThinkPad-urile au devenit și mai cunoscute pentru calitate, siguranță și performanță și vom continua să ne ținem promisiunea de a găsi soluții inovatoare și pentru viitoarele laptopuri ThinkPad.”

Recorduri în inovație

Cu mai mult de 2000 de premii câștigate până acum, ThinkPad-urile au transformat modalitatea în care oamenii privesc laptopurile și le folosesc. Printre primele inovații putem enumera:

  • Primul laptop modern care a fost trimis în spațiu
  • Prima tastatură rezistență la lichidele vărsate accidental
  • Primul laptop cu CD-ROM integrat
  • Primul laptop cu DVD-ROM integrat
  • Primul laptop cu wireless integrat
  • Primul laptop cu subsistem de securitate integrat
  • Primul laptop cu cititor de amprentă integrat
  • Primul laptop cel mai subțire și ușor de 13 inch
  • Primul workstation mobil cu dual screen

Perfomanță grafică puternică plus autonomie prelungită a bateriei

Tehnologia NVIDIA Optimus presupune în primul rând grafica automată și instantanee, astfel încât utilizatorii nu mai trebuie să schimbe manual opțiunile de grafică pentru a reduce performanța și a crește autonomia bateriei. Acum utilizatorii se pot bucura de o durată de viață mai lungă a bateriei în același timp cu performanță multimedia. Laptopurile ThinkPad cu tehnologia Optimus pot oferi cu până la 33% durată de viață mai lungă a bateriei, adică o oră în plus, față de modelele cu switchable graphics. ThinkPad-urile sunt singurele laptopuri care suportă acest tip de grafică pentru 4 ecrane la stațiile ThinkPlus.

„Noile tehnologii NVIDIA Optimus transformă ThinkPad-urile în laptopuri și mai deștepte”, a explicat Rene Haas, General Manager, Notebook Products, NVIDIA. „Nu există o soluție mai eficientă care să pună în comun perfomanța grafică cu durata lungă de viață a bateriei. Conținutul video este acum cea mai populară și importantă formă de date în prezent, motiv pentru care am construit procesorul grafic NVIDIA NVS 3100M pentru a putea satisface nevoile consumatorilor”.

Vizitați Optimus website pentru mai multe informații sau urmăriți acest filmuleț:

.

Add to Google

Ti se pare interesant ce ai gasit pe aceasta pagina? Spune-le si prietenilor:

Leave a Reply

Your email address will not be published.