Magazinul Ovi a atins pragul de 3 milioane de descarcari zilnic, pe fondul unui suport pentru dezvoltatori imbunatatit

Peste 400.000 de noi dezvoltatori în ultimele 12 luni; 92 de dezvoltatori au atins pragul de 1 milion de descărcări; kit-urile de dezvoltare software Qt, descărcate de 1,5 milioane de ori

Espoo, Finlanda — Nokia a anunțat astăzi că Magazinul Ovi a atins pragul de 3 milioane de descărcări zilnice, o creștere impulsionată de cererea la nivel global și de o actualizare recentă care oferă utilizatorilor de smartphone-uri din noua familie Nokia Symbian o experiență vizuală și tactilă îmbunătățită, precum și aplicații și jocuri mai populare. Compania a înregistrat și o creștere puternică a numărului de dezvoltatori care creează aplicații pentru terminale Nokia, respectiv peste 400.000 de dezvoltatori în ultimele 12 luni, 92 dintre aceștia depășind pragul de un million de descărcări pentru aplicațiile lor.

De asemenea, Nokia Qt Software Development Toolkit (SDK) și Qt SDK combinate au fost descărcate de 1,5 milioane de ori, dezvoltatorii descoperind că această abordare poate spori viteza și eficiența în crearea de aplicații pentru terminale mobile, inclusiv pentru smartphone-uri noi precum Nokia N8, Nokia C7 și Nokia C6-01, care se livrează deja și Nokia E7, anunțat recent. Luna trecută, Nokia a anunțat o strategie de unificare a dezvoltării de aplicații în jurul platformei Qt pentru simplificarea creării de aplicații destinate terminalelor ce rulează Symbian și produse ce vor fi bazate pe noul sistem de operare MeeGo. Testimoniale video ale dezvoltatorilor privind platforma Qt sunt disponibile la Forum.Nokia.com.

Exemple de conținut creativ și popular pentru noile smartphone-uri Nokia Symbian, disponibil în Magazinul Ovi:

  • Swype: Printr-o mișcare continuă, folosind un stylus sau degetul, tehnologia Swype permite utilizatorilor să introducă mai rapid și mai facil cuvinte.
  • NHL GameCenter: Utilizatorii pot fi mereu la curent cu performanțele echipei de hochei preferate ascultând radio live, verificând scorurile și statisticile sau urmărind rezumate ale meciurilor.
  • WhatsApp Messenger: O aplicație de mesagerie pentru smartphone-uri care utilizează 3G sau WiFi  pentru a conecta utilizatorii cu prietenii sau familia. Prin comutarea de la SMS la WhatsApp, utilizatorii pot trimite și primi mesaje, imagini, note audio și mesaje video fără costuri suplimentare.

De la începerea livrărilor noilor smatrphone-uri Nokia Symbian, respectiv din 30 septembrie, când Nokia N8 a fost lansat pe piață, cele mai descărcate trei aplicații la nivel global sunt: Q Torch, o aplicație utilitară care transformă terminalul într-o lanternă, creată de CellApp Technology din India (fiind si una dntre cele mai descărcate trei aplicații in Europa și India); Angry Birds, un joc foarte popular, creat de Rovio Mobile din Finlanda (de asemenea, în top 3 în America de Nord, Regiunea SE Asia/Pacific și Europa) și Need for Speed Shift HD, un joc ce oferă experiența intensă a curselor de înaltă performanță, creat de EA Mobile din SUA (în top 3 și în America Centrală și de Sud și în regiunea SE Asia/Pacific).

Mai multe informații despre cele mai populare aplicații pe regiuni și dezvoltatorii lor sunt disponibile la Forum.Nokia.com.

Citate

“Creșterea rapidă a Ovi Store, care a trecut de pragul de 1 miliard de descărcări anual demonstrează că Nokia este un competitor din punct de vedere al acoperirii și dimensiunilor în ceea ce privește serviciile sale,” a declarat Scott Ellison, Vicepreședinte, Mobile and Consumer Connected Platforms, IDC.  “Având în vedere că Nokia se concentrează mai puternic asupra platformei Qt și îmbunătățirii ecosistemului de dezvoltatori, estimez că numărul de dezvoltatori va continua să crească.”

“Fără promovare și investiții în marketing, am înregistrat în câteva săptămâni 200.000 de descărcări în Ovi Store, o creștere mai rapidă comparativ cu cea înregistrată în App Store,” a declarat Anton Gauffin, CEO al BLStream, creator al jocului Crazy Hamster. “Suntem foarte plăcut surprinși de ceea ce am văzut în Magazinul Ovi și suntem pe punctual de a depăși performanțele noastre din App Store, deși suntem acolo de mai mult timp.”

“Ovi Store se află pe o traiectorie de creștere puternică, generată de noi aplicații și jocuri dezvoltate de parteneri, al căror număr este în creștere și de cei peste 250.000 de noi consumatori care se înregistrează pe Ovi în fiecare zi,” said Tero Ojanperä, Vicepreședinte Executiv, Services, Nokia.  “Numărul de descărcări zilnice a crescut de la aproximativ 2 milioane la 3 milioane din septembrie. Estimăm că ne vom continua progresul, având în vedere că am început recent livrările pentru noile smartphone-uri Symbian.”

Despre Ovi

Îmbinând serviciile Ovi cu terminalele Nokia cu design inteligent, utilizatoriii se pot bucura de un stil de viață mobil îmbogățit.  Zilnic, peste 250.000 de noi utilizatori își fac un cont Ovi, alăturându-se celor 165 de milioane de oameni din întreaga lume care utilizează deja serviciile Nokia. Ovi prinde viață cu experiențe precum: un magazin de conținut ce se extinde rapid pentru un acces facil la aplicații și jocuri populare; cele mai bune hărți din lume; milioane de melodii; capabilități de masagerie performante pentru o conectare rapidă.  Servicii de informare despre sănătate, educație și agricultură, reunite sub denumirea Ovi Life Tools, sunt disponibile în regiuni îndepărtate din China, India, Indonezia și Nigeria. În plus, Ovi Mail este popular printre utilizatorii care nu au acces la un PC iar Nokia a lansat împreună cu Yes Bank din India serviciul de mobile banking Nokia Money.

Despre Nokia – (Cauta mai departe la inceputuri)
Nokia ajută oamenii să se conecteze. Îmbinăm tehnologii avansate cu servicii personalizate care le permit oamenilor să fie mereu aproape de ceea ce contează pentru ei. În fiecare zi, peste 1,3 miliarde de oameni comunică între ei prin terminale Nokia — de la telefoane mobile la smartphone-uri avansate și computere mobile de înaltă performanță. Astăzi, Nokia integrează dispozitivele sale mobile cu servicii inovatoare prin intermediul Ovi (www.ovi.com), incluzând muzică, hărți, aplicații, email și multe altele. NAVTEQ (companie deținută de Nokia) este lider în domeniul hărților digitale detaliate și al serviciilor de navigație, în timp ce Nokia Siemens Networks oferă echipamente, servicii și soluții pentru rețele de comunicații globale.

.

Add to Google

Ti se pare interesant ce ai gasit pe aceasta pagina? Spune-le si prietenilor:

Leave a Reply

Your email address will not be published.