Nokia isi prezinta noua strategie in actiune

  • Lansarea a trei telefoane mobile S40 cu browser și hărți optimizate
  • Lansarea în luna iulie a actualizării de software Symbian Anna
  • Anunțarea lansării a până la 10 noi smartphone-uri Symbian în următoarele 12 luni
  • Anunțarea noului smartphone Nokia N9
  • Anunțarea suportului continuu pentru Qt ca parte din strategia de conectare a “următorului milliard”

Astăzi, în cadrul unui eveniment transmis live pe internet în întreaga lume, CEO-ul Nokia Stephen Elop a prezentat modul în care compania face progrese semnificative în implementarea strategiei stabilite la începutul acestui an. De la smartphone-uri la telefoane mobile, de la servicii la design-ul interfeței cu utilizatorul și de la experiențe de utilizare îmbunătățite până la instrumente dedicate dezvoltatorilor, Nokia a conturat acțiuni concrete ce vor contribui la creșterea companiei și la consolidarea poziției de lider în industrie.

În prima parte a acestui an, am stabilit o strategie relevantă pentru tranziția noastră”, a declarat Stephen Elop, președinte și CEO Nokia. “Inovația stă la baza strategiei noastre și astăzi am parcurs pași importanți în marcarea unui ritm nou al inovării la Nokia. Astăzi începe un nou capitol în evoluția Nokia.

În ceea ce privește telefoanele mobile, Nokia a lansat trei modele de terminale accesibile — Nokia C2-02, Nokia C2-03 și Nokia C2-06. Portofoliul include opțiuni cu una și două cartele SIM iar cele trei modele oferă o experiență nouă și optimizată a utilizării internetului și hărților pentru deținătorii de terminale S40, precum și opțiuni cu ecran tactil sau tastatură.

Nokia și-a reafirmat și angajamentul față de Symbian. În iulie, Nokia va începe să livreze terminale Nokia N8, E7, C7 și C6-01 cu actualizarea de software Symbian Anna, care include mai multe îmbunătățiri la nivelul experienței de utilizare. Până la finele lunii august, utilizatorii care dețin deja aceste modele vor putea descărca Symbian Anna. În următoarele 12 luni, Nokia planifică lansarea pe piață a până la 10 smartphone-uri Symbian.

Nokia a anunțat, de asemenea, cel mai nou smartphone: Nokia N9, un terminal complet tactil cu trei ecrane principale și o nouă interfață cu utilizatorul, navigarea prin meniu realizându-se prin simpla glisare a degetului pe ecran. Nokia N9 are un design bazat pe policarbonați, ce permite o performanță superioară a antenei, care se traduce într-o recepție mai bună a semnalului, calitate mai bună a vocii și mai puține apeluri întrerupte, precum și o experiență de utilizare îmbunătățită, datorită tehnologiei NFC pentru împărtășirea de conținut și opțiunilor de conectare la accesorii. Nokia N9 va stimula inovația în domeniul experienței utilizatorului și va inspira dezvoltatorii să creeze aplicații Qt mai puternice.

Platforma Qt este în centrul liniei de smartphone-uri Nokia existente, astăzi existând peste 100 de milioane de terminale Nokia Qt în întreaga lume. Utilizatorii Ovi Store descarcă un număr din ce în ce mai mare de aplicații Qt, inclusiv în piețe ce se află într-o creștere puternică, precum regiunea Asia-Pacific.

Valorificând această tendință, Nokia va plasa Qt la baza dezvoltării de aplicații ce vor conecta urmatorul miliard de utilizatori la Internet. Pentru dezvoltatorii Qt, acest lucru va însemna o creștere semnificativă a acoperirii și oportunităților în următorii ani.

Ti se pare interesant ce ai gasit pe aceasta pagina? Spune-le si prietenilor:

Leave a Reply

Your email address will not be published.