Nokia lanseaza planurile de aliniere cu noua sa strategie, la nivelul fortei de munca si al operatiunilor locale

Pentru a putea livra rezultatele scontate ale noii sale strategii de dezvoltare, Nokia a anunțat astăzi parte din planurile sale de aliniere a forței de munca globale și de consolidare a operațiunilor. Aceste măsuri fac parte din obiectivul propus de a reduce cu 1 miliard de euro cheltuielile operaționale neauditate IFRS ale diviziei Servicii și Dispozitive, pentru întregul an 2013 față de anul 2010, anunțată săptămâna trecută.

Tot astăzi Nokia a anunțat și intenția sa de a forma o colaborare strategică cu Accenture, care va rezulta în transferul activităților de dezvoltare a softului pentru Symbian, inclusiv a aproximativ 3000 de angajati ai Nokia la Accenture. În plus, Nokia își mai propune o reducere cu aproximativ 4000 de persoane a forței de muncă globale până la sfârșitul anului 2012, majoritatea reducerilor fiind planificate în Danemarca, Finlanda și Marea Britanie. Discuțiile cu reprezentanții angajaților au debutat astăzi, în concordanță cu cerințele fiecăreia dintre legislațiile naționale.

De asemenea, Nokia  preconizează  consolidarea  cercetării și dezvoltării de produse astfel încât fiecare să capete un rol și o misiune mai clare. Se estimează astfel că anumite centre de dezvoltare se vor extinde, în vreme ce altele își vor diminua sau își vor închide activitatea .

Ca parte a procesului de aliniere la strategia Nokia, se estimează că anunțul privind reducerea forței de muncă va avea impact asupra sitului de Cercetare și Dezvoltare aflat în cadrul Olympia Business Center din Cluj. Nokia estimează că până la sfârșitul trimestrului al treilea 2011, proiectele curente desfășurate în această locație vor fi diminuate complet. Operațiunile de Cercetare și Dezvoltare vor continua să fie derulate în alte centre Nokia de pe glob. Se preconizează că vor fi afectate aproximativ 120 de persoane. Nu sunt planificate nici un fel de schimbări la nivelul fabricii Nokia de la Jucu.

Toți angajații care ar putea fi afectați de planurile de reducere vor putea rămâne pe statele de plată Nokia până la sfârșitul anului 2011. Reducerea de personal se estimează că se va desfășura în etape, până la sfârșitul anului 2012 la nivel global, în concordanță cu dezvoltarea portofoliului de produse și servicii ale companiei. În acest interval de timp, Nokia intenționează să își extindă capacitațile de dezvoltare a dispozitivelor inteligente bazate pe platforma Windows Phone, gama extinsă de   terminale mobile și portofoliul de servicii.

La Nokia, avem obiective  clare în legătură cu modul în care vom merge înainte, care au în vedere redobândirea și consolidarea poziției de lider în segmentul de dispozitive inteligente, telefoane mobile și strategia de minimizare a întreruperilor la nivel de operațiuni”, a declarat  Stephen Elop, Președinte și CEO Nokia. “Însă, datorită acestei noi strategii, va fi necesară o reducere a forței noastre de muncă. Aceasta este o realitate dificilă și colaborăm strâns cu angajații noștri și cu parteneri locali pentru identificarea de oportunități de re-angajare pe termen lung pentru oamenii talentați din cadrul Nokia.”

Nokia lansează un program extins de responsabilitate socială pentru angajații și comunitățile care pot fi afectate de reducerile de personal. Programul va fi derulat la nivel local, împreună cu parteneri și părți interesate din regiunile respective și cu sprijinul managementui superior.

Intenționăm să oferim celor care riscă să își piarda locurile de muncă o serie de opțiuni, de la angajare individuală și sprijin pentru reconversie profesională, la investiții pentru promovarea inovației și colaborări cu parteneri locali pentru a genera noi oportunități”, a continuat Elop.

Ti se pare interesant ce ai gasit pe aceasta pagina? Spune-le si prietenilor:

Leave a Reply

Your email address will not be published.