Nokia N9: un smartphone unic, complet tactil

Nokia a anunțat astăzi Nokia N9, un terminal creat pentru utilizatori care apreciază o combinație impresionantă de design și tehnologie smartphone de ultimă oră. Mai multe informații despre Nokia N9 se găsesc la: http://swipe.nokia.com.

O glisare și ești acasă

Nokia N9 aduce un nou design inovator, în care butonul de navigare este înlocuit cu un simplu gest: o glisare. Oricând utilizezi o aplicație, o mișcare  de glisare din orice colț al ecranului te va duce către meniul principal.

Cele trei ecrane principale au rolul de a oferi acces rapid la cele mai importante lucruri pe care oamenii le folosesc pe un telefon: utilizarea aplicațiilor, accesul la rețelele sociale și realizarea mai multor sarcini simultan.

Designul industrial al Nokia N9 este un exemplu de inspirație și efort remarcabil în crearea și fabricarea unui produs.Terminalul este realizat dintr-o singură bucată de policarbonat prelucrată cu precizie și care se îmbină perfect cu sticla curbată. Ecranul laminat de culoare neagră oferă utilizatorului o interacțiune fluidă cu conținutul.

Terminalul include, de asemenea, cele mai avansate tehnologii în domeniul audio, al navigației și camerei foto, pentru o experiență de utilizare impresionantă.

Cu Nokia N9 am dorit să proiectăm o modalitate mai bună de a folosi un telefon mobil. Pentru aceasta am folosit inovația deopotrivă în domeniul hardware, cât și software. Am reinventat butonul de navigare printr-un simplu gest: o mișcare de glisare din colțul ecranului. Această experiență impune un nou standard în modul în care percepem tehnologia ca fiind naturală,” a declarat Marko Ahtisaari, Directorul departamentului de Design al Nokia. “Acesta este doar începutul. Detaliile care fac Nokia N9 unic — designul industrial, experiența de utilizare a întregului ecran tactil, precum și platforma Qt, dedicată dezvoltatorilor — vor fi dezvoltate în produsele Nokia viitoare.

Design inovator al întregului ecran

Fără a fi necesar un buton de navigare, telefonul Nokia N9 cu ecran complet tactil aduce aplicațiile în prim-plan. Ecranul AMOLED de 3,9-inchi este fabricat din sticlă curbată, rezistentă la zgârieturi. Carcasa Nokia N9 este fabricată utilizând cele mai performante tehnologii de prelucrare a policarbonaților, permițând o performanță superioară a antenei. Acest lucru se traduce prin o recepție mai bună, o calitate mai bună a vocii și mai puține apeluri ratate.

Imagini, hărți și multimedia

Senzorul Carl Zeiss de 8 megapixeli cu autofocus, unghi larg de vizualizare, înregistrare video la calitate HD și apertură mare permit o performanță superioară a camerei chiar și în condiții de iluminare scăzută, Nokia N9 fiind astfel unul dintre cele mai bune telefoane-cameră fabricate până acum.

Nokia N9 include serviciul gratuit de navigație auto și pietonală pas cu pas, cu ghidare vocală în aplicația Hărți. Cu noua aplicație dedicată navigației auto, puteți să vă urcați în mașină și să activați imediat navigația către destinația dorită.

Puteți vizualiza clipuri video în format cu adevărat widescreen, de 16:9. Nokia N9 este și primul smartphone din lume care dispune de tehnologie de decodare Dolby Digital Plus și tehnologie de post-procesare Dolby Headphone, astfel că utilizatorii se pot bucura de o experiență audio surround cu orice set cu căști.

Transfer facil printr-o simplă atingere

Fiind dotat cu noua tehnologie NFC (Near Field Communication), Nokia N9 permite utilizatorilor să transfere cu ușurință imagini și clipuri video de pe un terminal pe altul. Cuplați terminalul cu accesorii Bluetooth precum noul difuzor Nokia Play 360°, compatibil cu NFC și vă puteți bucura de o experiență muzicală surround printr-o singură atingere a ecranului.

Culori si memorie

Nokia N9 va fi disponibil în trei variante cromatice — negru, magenta și cyan, oferind o capacitate extinsă, ce permite stocarea unui volum mare de conținut: 16GB și 64GB. Nokia N9 va fi disponibil pe piață mai târziu în acest an, iar informații exacte legate de disponibilitate și preț vor fi comunicate pentru fiecare țară în parte, înainte de începerea livrărilor.

Specificatii tehnice Nokia N9:

Ecran: AMOLED capacitiv de 3,9 inch

Procesor: 1GHz Cortex A8, GPU PowerVR SGX530

RAM: 1GB

Stocare: 16GB sau 64 GB

Wireless: 802.11 b/g/n, Bluetooth 2.1 cu A2DP, EDR

3G: HSDPA 14,4 Mbps, HSUPA 5,7 Mbps

Camera: 8mp, autofocus, optica Carl Zeiss, Dual Led Flash

Video: HD 720p @ 30fps

OS: MeeGo v1.2 Harmattan

Extra: NFC, Dolby Digital, TV-Out, SNS

 

Mai multe informații despre Nokia N9 se găsesc la: http://swipe.nokia.com.

 

Ti se pare interesant ce ai gasit pe aceasta pagina? Spune-le si prietenilor:

1 comment

    • marius ionescu on 13/11/2011 at 23:32

    acest telefon NOKIA N9 a aparut si la noi la vanzare ( am vazut pe alin-gsm ) la pretul de 2190 RON. eu zic pt cei care vor sa isi ia un iphone sa se ganseasca mai bine, acest mobil este fenomenal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.