Orange taxeaza fiecare zi de intarziere a platilor cu 0,5%. Este prevazut in contractele vechi?

Am primit azi un SMS de la Orange in care eram anuntat ca pentru facturile emise dupa data de 15 Iunie 2011 (deci retroactiv cu o saptamana), pentru fiecare zi de intarziere la plata de la data scadenta, vor taxa cu 0,5% din valoarea facturii:

Sunt curios daca se va intampla asta si pentru cei care au contracte mai vechi. Adica daca este asa ceva prevazut in contract, sau daca au temeiul legal sa o faca in cazul in care nu este prevazut in contract.

Chiar o sa caut contractul si o sa-l recitesc. De 11-12 ani de cand am abonament la Orange nu am intarziat niciodata, nici macar o zi si nu vad de ce as fi bagat in aceasi oala cu altii care nu platesc la timp.

Ti se pare interesant ce ai gasit pe aceasta pagina? Spune-le si prietenilor:

5 comments

Skip to comment form

  • Bogdan on 23/06/2011 at 14:59

  eu sint abonat Orange cam de 8-9 ani…..inca nu am primit nici un sms de la ei referitor la ce ai zis tu…..chiar sint curios…:)
  poate ar fi bine sa “taxeze” si toate idioteniile sms-uri pe care le primesc aproape zi de zi de la ei referitor la diverse concursi care mai de care aberante. cred ca au fost zile cind am primit si cite 3-4 astfel de “spamuri”!

 1. @Bogdan:
  Eu am ajuns pana la a face reclamatie la ei ca sa nu mai primesc acele sms-uri cu promotii sau concursuri 🙂

  • Alex86 on 24/06/2011 at 22:54

  nici eu nu am primit… ai cumva abonament pe persoana juridica?

 2. @Alex86:
  Da, am numarul ala pe persoana juridica.
  Dar totusi, se bazeaza tot pe un contract. Modificarea asta se aplica si contratelor vechi? Cine le da dreptul sa modifice aceste conditii fara un act aditional semnat de ambele parti?

  • Alex86 on 25/06/2011 at 00:46

  stai , ia-ma usor :))

  credeam ca este valabila pt toti abonatii dar am gasit pe softpedia ca doar pt. PJ este chestia asta… http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=679986&view=findpost&p=10019759

  nu stiu cat de legal este , cel mai bine ar fi sa citesti cu atentie contractul si clauzele

Leave a Reply

Your email address will not be published.