«

»

Polycom raporteaza rezultatele financiare pentru al treilea trimestru din 2010

Veniturile din T3 au crescut anual cu 27%, atingând recordul de 308 milioane $

Polycom, Inc. (Nasdaq: PLCM), liderul global în soluții de comunicare unificate, a raportat astăzi rezultatele financiare pentru al treilea trimestru, încheiat la 30 septembrie 2010.

Veniturile nete consolidate pentru acest trimestru au înregistrat o valoare record de 308 milioane $, în comparație cu 243 milioane $, obținute în același trimestru din 2009. Profitul net GAAP pentru T3 2010 a fost de 17 milioane $, însemnând 20 cenți per acțiune, față de 14 milioane $ sau 16 cenți per acțiune, înregistrați în aceeași perioadă anul trecut. Profitul net non-GAAP pentru T3 2010 a fost de 34 milioane $ sau 38 cenți per acțiune, în comparație cu 27 milioane $ sau 31 cenți per acțiune, obținuți în al treilea trimestru din 2009.

Pe parcursul celor nouă luni sfârșite pe 30 septembrie 2010, veniturile nete au fost de 879 milioane $, în comparație cu 699 milioane $ înregistrate în aceeași perioadă a anului 2009. Profitul net GAAP pentru primele trei trimestre din 2010 a fost de 35 milioane $ sau 40 cenți per acțiune, față de cel înregistrat în 2009 de 37 milioane $ sau 44 cenți per acțiune. Profitul net non-GAAP pentru această perioadă a fost de 89 milioane $, sau 1,02 $ per acțiune, comparativ  cu 74 milioane $ sau 86 de cenți per acțiune, pentru primele trei trimestre din 2009.

Pe partea de produse, veniturile nete consolidate pentru T3 2010 au fost formate din:

  • 67% soluții video, adică 206 milioane $ (52% comunicații video — 160 milioane $ și 15% sisteme de rețea — 46 milioane $)
  • 33% soluții de voce, adică 102 milioane $

Tot pe partea de produse, veniturile nete consolidate pentru T3 în 2009 au fost compuse din:

  • 68% soluții video, adică 165 milioane $ (53% comunicații video — 130 milioane $ și 15% sisteme de rețea — 35 milioane $)
  • 32% soluții de voce, adică 78 milioane $

„T3 reprezintă un trimestru extraordinar pentru Polycom, care consolidează viteza și precizia cu care sunt executate strategiile go-to-market, precum și rolul nostru ca partener ideal în ecosistemul comunicațiilor unificate”, a declarat Andy Miller, Președinte și CEO Polycom. „Am generat o creștere semnificativă a veniturilor din sistemele de rețea, prin lansarea Polycom UC Intelligent Core, prin care am dus la un nivel superior deja cea mai bună infrastructură  tehnologică și am ajutat mult motorul din spatele vânzărilor noastre. Am obținut de asemenea venituri considerabile cu ajutorul Polycom Open Collaboration Network, care a fost susținut și de parteneriatul nostru strategic cu Microsoft, prin care dezvoltăm o soluție unică de comunicații unificate care îndeplinește nevoile serverelor de ultimă generație Mictosoft Lync UC.”

“În ceea ce privește trimestrul al patrulea și anul 2011, considerăm că Polycom se află în poziția cea mai potrivită pentru a obține un efect maxim prin adoptarea comunicațiilor unificate de către companii, sectorul public, furnizorii de servicii, companiile mici și mijlocii și nu în ultimul rând de către oamenii obișnuiți. Pentru a putea face față acestei provocări, am recrutat executivi de top care vor aplica strategia Polycom pusă la punct anul trecut. Prin inovațiile tehnologice, parteneriatele strategice și proiectele orientate către client, am ajutat sistemele Polycom să înregistrete o rată de adopție tot mai mare. Planul de investiții strategice continuă să funcționeze, marjele cresc și sunt pregătiți să ducem business-ul Polycom cu un pas înainte,” a concluzionat Miller.

„În al treilea trimestru, veniturile au crescut cu 27% anual, sprijinite de provizioane record care au generat niște rezultate excelente la finele lui”, a explicat Michael Kourey, Vice Președinte Executiv, financiar și administrator și CFO Polycom. „Datorită creșterii consecutive pe segmentul de sisteme de rețea cu 15% și 31% anual, precum și datorită cererii mari pentru soluțiile Polycom, marjele de venit au crescut cu mai mult de un punct procentual secvențial și peste două puncte procentuale anual. Ca rezultat al acestor rezultate operaționale favorabile, precum și datorită managementului eficient de capital, am generat un cash flow operațional pozitiv de 41 milioane $ și o balanță finală a trimestrului al treilea cu 500 milioane $ în depozite și investiții, fără niciun fel de datorie”.

Despre Polycom

Polycom, Inc. (Nasdaq: PLCM) este liderul mondial în soluții de comunicare unificate de teleprezență, video și voce și soluții de infrastructură bazate pe standarde deschise. Polycom este o companie vizionară în comunicații, care înlesnește conectivitatea și colaborarea oamenilor din orice parte a lumii. Pentru mai multe informații vizitați www.polycom.com și urmăriți Polycom pe Twitter, Facebook și LinkedIn.

.

Add to Google

Ti se pare interesant ce ai gasit pe aceasta pagina? Spune-le si prietenilor:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>