Prezentare: Kingston SSDNow V-Series 64GB, 2,5inch with Desktop Upgrade Kit

Prezentare Kingston SSDNow V-Series 64GB, 2,5inch with Desktop Upgrade Kit

SSD-urile isi fac aparitia din ce in ce mai des pe piata si sunt din ce in ce mai amenintatoare pentru hard disk-urile traditionale. Cu totii stim ca SSD-urile sunt dispozitive de stocare ce foloses chip-uri de memorie in locul platanelor magnetice, fapt ce ofera foarte multe avantaje acestora in defavoarea HDD-urilor. Daca ar fi sa enumeram din avantaje, acestea ar fi: timp de acces mult mai mic (de aprox. 20 de ori mai mic), viteze de citire mai mari (de aprox 2 ori mai mari) ce avantajeaza pornirea mai rapida a sistemului de operare si pornirea programelor, silentiozitate (nu produce niziun fel de zgomot), rezistent la socuri mecanice pentru ca nu are parti in miscare, consumul de curent este mult mai mic, etc. Singurele dezavantaje ale SSD-urilor in comparatie cu HDD-uri sunt: pretul mai ridicat si sunt disponibile doar modele cu capacitati mai mici. Aceste 2 dezavantaje eu le vad valabile inca cel mult doi ani.

Cu siguranta producatorii vor investi din ce in ce mai mult in cercetare, iar cand productia va exploda si preturile vor scadea foarte mult. Ganditi-va la un singur lucru: concurenta. Producatorii importanti de HDD-uri erau cativa, puteau fi numarati pe degetele unei singuri maini: Western Digital, Seagate, Samsung, Hitachi si Toshiba. Producatorii de memorii sunt mult mai multi, iar lupta aici este, poate, cea mai dinamica in privinta preturilor. Dintre toti acesti producatori, unul singur se diferentiaza, avand cea mai diversa gama de produse. Acesta este Kingston, numarul 1 mondial!

Astazi, am placerea sa va prezint un SSD foarte accesibil de o capacitate rezonabila. Acesta este: Kingston SSDNow V Series 64GB, 2,5 inch with Desktop Upgrade Kit.

[nggallery id=29]

Specificatiile produsului (SNV425-S2BD/64GB), sunt:

Tipul dispozitivului: SSD – Solid State Disk, intern
Capacitate: 64 GB
Cache: 64MB, DDR2 667 MHz
Interfata: SATA II
Viteza de citire: pana la 200 MB/s
Viteza de scriere: pana la 110 MB/s
Timp de acces: 0,1ms
Dimensiune: 2.5 inch

Durata de functionare: 1 milion de ore
Consum: 5,2W in functionare, 0,7W in stand-by
Rezistenta la socuri: 2,17G in timpul functionarii, 20G cand este oprit
Functii suplimentare: SMART, TRIM

Acest model face parte din seria V (value) a noii generatii de la Kingston, din care fac parte 3 modele de diferite capacitati: 30GB, 64GB si 128GB. Kitul de upgrade pentru desktop este valabil doar pentru modelele de 64GB si 128GB. Acest kit de upgrade pentru desktop permite instalarea dispozitivelor si pe unitatile centrale clasice in bay-uri de 3,5inch in locul HDD-urilor.

In urma catorva teste efectuate pe o configuratie compusa din: Asus P6T, Intel i5-650, 6GB DDR3 Kingston HyperX, Asus ATI Radeon 5850 1GB DDR5, 256bit si Windows 7 Professional x64, beneficiind si de tehnologia TRIM (Tehnologia TRIM pentru Windows 7, reprezinta una dintre cele mai bune si mai accesibile solutii de a accelera procesul de pornire-oprire al unui PC, precum si timpul de incarcare al aplicatiilor), Windows-ul 7 a pornit in doar 9 secunde, cu mult mai repede decat cele 21 de secunde necesare HDD-ului folosit anterior, fapt ce dovedeste necesitatea trecerii cat mai rapida la SSD-uri pentru cei care vor performante sporite de la calculatorul sau laptopul pe care il folosesc fara a fi nevoie de un alt upgrade. Dintre toate testele efectuate, cel mai concludent mi se pare PCMark Vantage v1.01, in care s-au obtinut in medie cu 31% performante mai mari decat HDD-ul Samsung Spinpoint 640GB ce era folosit inainte pe sistem. Rezultatele obtinute sunt:

Windws Defender 82,32 MB/s
Gaimng 105,84 MB/s
Importing pictures to Windows Photo Galery 127,33 MB/s
Windows Startup 87,52 MB/s
Video editing using Windows Movie Maker 61,97 MB/s
Windows Media Center 118,66 MB/s
Adding music to Windows Media Player 39,02 MB/s
Application loading 33,61 MB/s

Pachetul mai include si programul Acronis True Image HD, pentru a va facilita inlocuirea vechiului HDD din sistem, prin simpla clonare a sistemului de operare. Acest schimb se face cu minim de efort din partea utilizatorului.

.

Concluzia finala: Kingston SSDNow V Series 64GB, 2,5 inch with Desktop Upgrade Kit este o varianta ideala pentru cei care au nevoie de performanta unui dispozitiv SSD si nu dispun de un buget prea mare. Pot chiar sa spun ca este un campion al SSD-urilor accesibile, mai ales ca suporta si TRIM pentru Windows 7, si are un raport de doar 2,5$ pret/GB, ceea ce este unul foarte bun pentru aceasta categorie.

Pretul in lei pe piata online se situeaza in jurul valorii de 599 lei cu tot cu TVA.
.

Add to Google

Ti se pare interesant ce ai gasit pe aceasta pagina? Spune-le si prietenilor:

3 comments

    • Mihai on 30/03/2010 at 15:13

    Cum au fost obtinute vitezele din lista (din dreptul programelor)? Este inca mult prea scump pentru a putea fi folosit, cu toate avantajele SSD.

  1. @Mihai: “Dintre toate testele efectuate, cel mai concludent mi se pare PCMark Vantage v1.01, in care s-au obtinut in medie cu 31% performante mai mari decat HDD-ul Samsung Spinpoint 640GB ce era folosit inainte pe sistem. Rezultatele obtinute sunt:”

  2. Pentru cei ce au nevoie de performanta, pot sari de la un HDD cu 10.000 rpm care se incinge mult si e si zgomotos. Nu mai punem la socoteala ca si preturile sunt comparabile !!!
    In aproximativ un an, o sa avem ofertele pline de SSD-uri pentru ca vor fi foarte accesibile, iar in doi ani deja cred ca vor ajunge din urma HDD-urile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.