Propunere pentru producatorii de autoturisme. Cum isi pot reduce costul de productie cu pana la 500 euro pe autoturism.

Stiu cum producatorii de autoturisme scumpe pot economisi intre 100 si 500 de euro din costul de fabricatie al fiecarui autoturism. In autoturismele ieftine si cele cat de cat medii ca pret este folosit acel sistem, deci din pacate economia nu se poate face acolo unde reducerea ar avea cu adevarat valoare.

Toate masinile scumpe au in dotarea de baza un sistem ce este folosit din ce in ce mai rar. Cel putin in Romania, in alte tari mai mereu este folosit, oricat de scumpa ar fi masina sau oricat “de greu” este personajul de la volan. Daca “greul” are sofer, atunci masina respectiva sigur foloseste sistemul de care vorbesc.

Propunerea mea pentru producatorii de autoturisme scumpe este sa nu mai ofere in dotarea de baza, ci doar ca si optional sistemul de semnalizare. Multe masini scumpe il au inclus degeaba si nu are rost sa-i mai forteze pe acei bizoni sa dea bani pe el. Ganditi-va ca orice masina are in medie 6 becuri de semnalizare care sunt incorporate in faruri, in triplele de pe spate si pe lateralele autoturismului, iar la unele masini chiar si in oglinzile laterale. Eu zic ca se strang lejer intre 100 si 500 de euro daca nu se mai baga in pret pe gat clientilor astfel de sisteme care nu-si au rostul pe masinile scumpe. Pentru simplu motiv ca lumea nu le mai foloseste.

Decat sa bage pe gat astfel de sisteme nefolositoare, producatorii ar putea include, in aceasi bani altceva de folos bizonilor, precum: difuzoare in tetiera sau chiar un subwoofer pentru a putea fi ascultati cat mai bine toti strutii care canta manele, lumini cat mai colorate (ca un casetofon chinezesc din anii ’90) care sa lumineze “burta” autoturismului si astfel gazele sa poata iesi usor prin teava de esapament pentru ca au drumul luminat, sau o tetierea multifunctionala care sa includa o masina de ras chelia si ceafa lata.

Ce ziceti, bagam o petitie catre producatorii auto ca sa includa semnalizarile pe lista de optionale?

Ti se pare interesant ce ai gasit pe aceasta pagina? Spune-le si prietenilor:

1 comment

    • Bogdan Patrascu on 14/02/2012 at 18:19

    eu sustin propunerea ta :)))))

Leave a Reply

Your email address will not be published.