Rezultatele BitDefender Safego BETA arata ca aproximativ 25% dintre utilizatorii de Facebook au cel putin un prieten care raspandeste elemente infectate

Pentru lansarea versiunii finale a aplicației safego,BitDefender,liderul pieței românești de securitate a informațiilor a publicat o serie de date care au reieșit în urma activității aplicației safego BETA. Astfel, în perioada octombrie 2011 — iunie 2011 aproximativ 25% dintre cei care au încercat safego BETA au avut cel puțin un prieten virtual pe Facebook care a răspândit conținut infectat.

Deși tot mai mulți utilizatori știu că amenințările virtuale se înmulțesc îngrijorător pe rețelele sociale, 24,6% dintre cei care au folosit aplicația Safego au avut cel puțin un prieten care a postat un element infectat pe Facebook, cum ar fi aplicații malițioase sau linkuri către website-uri cu malware. Accesarea unor astfel de aplicații malițioase poate avea consecințe grave, cum ar fi furtul de identitate sau riscul de a primi mesaje targetate, ce pot răspândi diverse elemente infectate.

În comparație, doar 0,7% dintre utilizatorii Safego răspândesc malware către prietenii virtuali — ceea ce scoate în evidență eficiența și importanța folosirii unei aplicații dedicate de securitate pentru platformele sociale.

Aceste rezultate arată faptul că utilizatorii ar trebui să fie prudenți atunci când folosesc rețelele sociale — de dragul prietenilor lor, dar și pentru propria siguranță. Nu e suficient  doar să ai încredere în alții că nu vor posta conținut infectat, deoarece mulți răspândesc diverse aplicații malițioase fără să fie conștienți de asta, deoarece aplicația postează automat mesaje în numele lor”, este de părere Cătălin Coșoi, Șeful Laboratorului de Amenințări Online al BitDefender.

“Safego este o aplicație gratuită, ușor de folosit, ce oferă un nivel de protecție foarte important pentru utilizatorii de Facebook. În plus, Safego îi ajută pe utilizatori să se protejeze și pe ei, dar și pe prietenii lor”, a continuat acesta.

Versiunea finală a aplicației dedicate BitDefender Safego pentru Facebook a fost lansată pe 28 iunie 2011. Safego oferă o serie de beneficii cheie, precum:

  • Scanare 24/7 a fluxurilor de stiri
  • Un design nou, gandit pentru a scoate in evidenta cea mai importanta functie a aplicatiei: detectarea de obiecte malitioase.
  • Funcție integrată Quickscan, care are la bază tehnologiile BitDefender multiplu-premiate BitDefender, care permite scanarea sistemului în mai puțin de 60 de secunde.
  • “Friend’o’meter”  -  O implementare a conceptului de securitate sociala, prin care utilizatorul isi poate ajuta prietenii sa se protejeze de pericolele de securitate, protejandu-se in acest fel si pe sine.

Totodată, pentru lansarea versiunii finale a BitDefender safego, a fost realizat un grafic informativ ce surprinde evoluția amenințărilor pe Facebook in perioada octombrie 2010 — iunie 2011.

 

Ti se pare interesant ce ai gasit pe aceasta pagina? Spune-le si prietenilor:

Leave a Reply

Your email address will not be published.