Samsung si Apple au intrat in ring. Incep negocierile?

Acum cateva zile Apple a anuntat ca a dat in judecata Samsung pentru ca acesta a copiat designul lui Galaxy S de la iPhone. Samsung nu se lasa mai prejos si se pregateste sa-l dea in judecata pe Apple pentru incalcarea unor patente pentru wireless.

Unii analisti cu experienta in domeniu spun ca Apple este al doilea mare client pentru Samsung, reprezentand 4% din veniturile lor, mai exact 5,68 miliarde de dolari in anul 2010 si ca Apple ataca astfel sub centura pentru a putea intra la masa negocierilor pentru componentele necesare (ecran, memorie, procesor, memorie flash, etc) de la Samsung pentru viitorul iPhone 5 ( sau iPhone 4G 🙂 ), ceea ce ar fi un joc murdar facut de Apple care totusi nu ar surprinde pe nimeni.

Alti analisti spun ca succestul pe care l-a avut Galaxy S (peste 10 milioane de unitati doar in 2010) ii deranjeaza pe cei de la Apple, iar in aceasta perioada se lanseaza pe piata noul Galaxy S II, care va fi un produs mult mai bun decat primul si nu le-ar cadea bine deloc pentru ca vanzarile de iPhone 4 deja sunt in regres si viitorul iPhone 5 va fi lansat abia in Septembrie 2011, pana atunci Galaxy S II va acapara destula piata.

Mai nou, oficialii Apple spun ca desi se afla in conflict cu Samsung, vor continua sa cumpere componente de la ei, iar acest fapt ne trimite cu gandul la modul, sa-i spunem “neprietenos”, prin care Apple intra la negociere cu Samsung. Oricum daca stam bine sa ne gandim si pentru unii si pentru altii totul este un business din care cauta un profit CAT MAI MARE si astfel ajung sa apeleze la tot felul de variante de atac pe toate planurile care sa le fie favorabile.

Parerea voastra care este?

 

Ti se pare interesant ce ai gasit pe aceasta pagina? Spune-le si prietenilor:

4 comments

Skip to comment form

  • tatoiu a on 21/04/2011 at 09:29

  Si apple are dreptate la faza cu copiatul designului, dar si faza cu negocierile este plauzibila. mingea e la fileu intre ei si amandoi sunt cu mana pe minge. primul care calca stramb, pierde.

  • Sorin on 21/04/2011 at 09:32

  apple e ofticat rau ca samsung vinde.
  de ce nu dau si nike, adidas si ceilalti in judecata chinezii ca le fac identice? 🙂

  • Ionut on 21/04/2011 at 09:48

  Daca e adevarat acest link vad o intorsatura de situatie 🙂 http://i.imgur.com/aLGOQ.jpg

  • Mihai on 21/04/2011 at 11:23

  Nu cred ca va iesi cineva castigator din situatia asta, nici Apple si nici Samsung. Sunt de acord ca Apple vede in seria Galaxy S un competitor serios pentru iPhone si incearca sa le puna bete in roate celor de la Samsung. In momentul asta, daca as fi nevoit sa aleg un telefon nou, as avea de ales intre Galaxy S (Galaxy S Plus sau Galaxy S II) si unul din modele de varf HTC (exclus modelul cu tastatura fizica). Probabil ca Apple vrea sa si negocieze pretul la componente.

Leave a Reply

Your email address will not be published.