Serviciile Nokia Ovi prind avant: 200.000 de utilizatori se inregistreaza zilnic pe Ovi

200.000 de utilizatori se înregistrează zilnic pe Ovi; numărul de descărcări zilnice din Ovi Store crește până la 2,3 milioane; 70 dezvoltatori au depășit fiecare 1 milion de descărcări

Înregistrând 140 de milioane de utilizatori activi la nivel global, Nokia a anunțat astăzi că zilnic, peste 200.000 de utilizatori își creează conturi pe Ovi, iar Ovi Store a ajuns la un număr de 2,3 millioane de descărcări zilnic. Ovi este disponibil în peste 190 de țări și include Hărți, Muzică, Mesagerie, Magazin și, în anumite țări, Life Tools.

Datorită popularității în creștere a experienței Ovi, 70 de dezvoltatori și publisheri au depășit fiecare pragul de un milion de descărcări pentru conținutul lor din Ovi Store. Printre dezvoltatorii și publisherii care au depășit acest prag se numără Digital Chocolate, Electronic Arts, Gameloft, Indiagames, PepsiCo, Qik, Shazam, HeroCraft și Offscreen Technologies. HeroCraft, un publisher de conținut – ce include jocul Farm Frenzy – a înregistrat peste 10 milioane de descărcări, iar Offscreen, dezvoltator al mai multor aplicații pentru terminale cu ecran tactil, a înregistrat peste 45 milioane de descărcări. Lista completă pe regiuni geografice este disponibilă la forum.nokia.com. Aceasta include 39 de dezvoltatori de conținut din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, 14 din SUA, 10 din regiunea Asia Pacific și 7 din China.

“Ceea ce oferă Ovi este conectarea oamenilor la experiențe mobile impresionante”, a afirmat Tero Ojanperä, vicepreședinte executiv, Services, Nokia.  “Astăzi oamenii descoperă Ovi prin Hărți, Muzică, Mesagerie, Magazin și Life Tools. Datorită lansării unei noi generații de terminale impresionante, precum Nokia N8, dezvoltatorii privesc Ovi drept o decizie de afaceri avantajoasă și o oportunitate de a inova și de a crea experiențe mobile de ultimă generație pentru noua noastră familie de smartphone-uri Symbian.”

Alte realizări:

– O experiență Ovi Store actualizată, ce debutează odată cu lansarea noului Nokia N8 și va fi disponibilă de pe întreaga gamă de noi smartphone-uri Symbian, oferind un aspect vizual și tactil optimizat, accesare mai rapidă a conținutului și opțiuni mai populare precum foursquare sau jocul de succes Angry Birds.

– Îmbunătățiri pentru dezvoltatori ce include noi instrumente de dezvoltare și avantaje precum semnare gratuită a aplicațiilor Java  și Symbian, achiziționarea în cadrul aplicațiilor, programe beta de publicitate în cadrul aplicațiilor, cotă mai mare din venituri și analize detaliate pentru dezvoltatori privind comportamentul utilizatorilor de aplicații.

– Optimizări semnificative ale Nokia Qt Software Development Kit (SDK), care determină o reducere cu 70% a numărului de rânduri de cod necesar în dezvoltarea de aplicații pentru familia de smartphone-uri Nokia Symbian;

– Extinderea continuă a Ovi Maps în întreaga lume și integrarea de noi capabilități. Serviciul de navigație auto și pietonală, disponibil în 78 de țări și 46 de limbi, include detalii despre trafic în peste 80 de orașe și funcții precum cea de împărtășire a locației prin rețele de socializare. Distanțele parcurse zilnic cu Ovi Maps reprezintă echivalentul a 80 de călătorii în jurul lumii.

– Serviciul Ovi Music este disponibil pe 38 de piețe din întreaga lume și oferă aproximativ 11 milioane de melodii în catalogul global, fiind completat de cunoscuta aplicație interactivă Gig Finder, care găsește locații de divertisment relevante pe baza preferințelor muzicale ale fiecărui utilizator. Nokia este cea mai importantă sursă de venituri din descărcarea de muzică digitală din Brazilia, Mexic, India, Finlanda și Africa de Sud.

– Ovi Mail și Ovi Chat au depășit 17 milioane de conturi, Nokia Messaging livrează în prezent push email și mesagerie instantanee către 4 milioane de utilizatori activi, iar noile capabilități destinate rețelelor de socializare oferite de Nokia N8 și alte terminale Symbian asigură o experiență mai fluidă  în utilizarea Facebook și Twitter.

– În mai puțin de un an, Ovi Life Tools și serviciile sale utile în domeniul agriculturii, educației și divertismentului, destinate piețelor emergente, au atras peste 4,7 milioane de utilizatori înregistrați în China, India și Indonezia.

Ovi este creat pentru a se îmbina perfect cu un terminal Nokia. Ovi conectează lumea reală cu ceea ce este relevant în lumea digitală, rezultatul fiind un stil de viață mobil îmbogățit, marcat de accesul rapid la aplicații și jocuri cunoscute, cele mai bune hărți din lume, milioane de opțiuni muzicale relevante local, capabilități de mesagerie superioare și instrumente de informare pentru viața de zi cu zi, destinate piețelor emergente.

Printre cele mai descărcate aplicații din Ovi Store România se numără The Black, Zum Zum, High Speed 3D Lite, eBuddy și Opera iar terminalele de pe care se descarcă cel mai frecvent aplicații din Ovi Store sunt Nokia 5800 XpressMusic, Nokia N97, Nokia E71, Nokia E51 și Nokia E63.

.

Add to Google

Ti se pare interesant ce ai gasit pe aceasta pagina? Spune-le si prietenilor:

Leave a Reply

Your email address will not be published.