Surprindeti mom­entul in detalii perfecte cu DSLR-urile rapide, Sony a500 si a550

Usor de utilizat, a500 & a550 ofera fotografiere Live View imbunatatita si o superba calitate a imaginii

  • Noi senzori CMOS de 12.3/14.2 megapixeli efectivi (a500/ a550) si nou procesor imbunatatit BIONZ pentru fotografii detaliate, cu zgomot redus de imagine, cu sensibilitate ISO de pana la 12800
  • Mod Auto HDR pentru expuneri cu dinamica ridicata
  • Fotografiere continua, de mare viteza, de pana la 5 cadre pe secunda (cu vizorul optic) si 7 cadre pe secunda in modul de prioritizare a vitezei declansatorului (doar pentru modelul a550)
  • Functia imbunatatita Quick AF Live View pentru fotografiere de actiuni rapoide, cu detectia fetei pentru portrete superbe
  • Mod Live View pentru verificarea focalizarii manuale, pentru ajustarea precisa si facila  a focalizarii si a compozitiei
  • Rabatare la 90º in sus sau in jos a ecranului LCD Xtra Fine de 3 inci (a550) si o interfata noua si intuitiva pentru fotografiere clara si simpla
  • Durata de viata a bateriei impresionanta (1.000 de fotografii – a500)
  • Conexiune HDMI si tehnologie BRAVIA Sync pentru control din telecomanda televizorului

Doua noi camere DSLR de la Sony, puternice, cu functii avansate, fac mai usoara ca niciodata obtinerea unor fotografii impecabile, a portretelor de familie, a momentelor de neuitat din vacante si a scenelor pline de actiune.

Modelul DSLR-a500 (12.3 megapixeli) si modelul DSLR-a550 (14.2 megapixeli) beneficiaza de tehnologia avansata de la Sony, combinand spontaneitatea si libertatea functiei Live View cu nenumaratele posibilitati de a transpune viziunea creativa a fotografului.

La baza celor doua camere se afla senzorul CMOS Exmor care asigura realizarea unor fotografii clare, cu zgomot redus de imagine si culori fidele, vibrante. Folosind tehnici eficiente de reducere a zgomotului comune cu ale modelului Full-Frame DSLR-A900, senzorul CMOS Exmor lucreaza cu algoritmi de procesare sustinuti de noul procesor de imagine de mare viteza BIONZ  pentru a asigura imagini extraordinare, plus un timp de raspuns super-rapid. Zgomotul de imagine extrem de redus permite fotografierea cu o sensibilitate ISO 12800, pentru rezultate atractive, chiar si cand fotografiati cu camera in mana, in situatii deosebite de lumina, precum incaperi luminate doar de lumanari.

Gratie puternicului procesor de imagine BIONZ, functia rapida Quick AF Live View asigura un timp de raspuns si mai rapid al fotografierii, cu o focalizare automata precisa, instant, facilitand mai mult ca niciodata capturarea portretelor superbe, dar si a scenelor dinamice, sportive.

Cu ajutorul procesorului de imagine BIONZ, actiunile in derulare rapida pot fi surprinse fara eforturi, la viteze de fotografiere continua rapide. Modul Live View permite fotografierea la viteze de pana la 4 cadre pe secunda, in timp ce fotografierea cu ajutorul vizorului rezulta in capturarea a pana la 5 cadre pe secunda. Noul mod Prioritate de Viteza al modelului DSLR-a550 ridica stacheta la un nivel mai inalt, prin posibilitatea de fotografiere la o viteza incredibila de 7 cadre pe secunda (cu setarile AF si AE pastrate de la primul cadru). E un instrument creativ puternic pentru captarea nuantelor subiectului unui portret care-si schimba expresia fetei, sau pentru scene de actiune dinamica.

O premiera pentru lumea camerelor DSLR, functia Quick AF Live View are acum si Detectia Fetelor, prioritizand focalizarea automata pe fetele persoanelor fotografiate si ajustarea fina a expunerii si a nivelului de alb, pentru portrete detaliate, superbe, cu nuante ale pielii naturale. O alta premiera Sony in lumea camerelor DSLR, intalnita deja la modelele Cyber-shot  functia Smile Shutter de detectie a zambetului identifica fetele in modul Live View mode, declansand automat fotografierea in momentul potrivit pentru surprinderea celor mai relaxate si fericite zambete.

Un nou mod special pentru verificarea focalizarii manuale cu ajutorul functiei Live View permite ajustarea fina a compozitiei. Imaginile cu zgomot foarte redus pot fi previzualizate direct de pe pe senzorul CMOS, permitand estimarea focalizarii si stabilirea celor mai fine detalii, chiar si in lumina slaba. Imaginile previzualizate in timp real acopera 100% din scena urmarita, asistate de o grila de compozitie pentru o compozitie mai precisa. De asemenea, exista o functie de zoom 7x/14x, pentru confirmarea focalizarii precise.

Modelul a500 beneficiaza de un ecran LCD Clear Photo Plus, clar, cu detalii bogate, de 3 inci, rabatabil, pentru fotografiere clara, in pozitii confortabile.

Modelul a550 dispune de un LCD Xtra Fine impresionabil (921 000 de puncte), de 3 inci pentru focalizare impecabila si vizualizare de calitate a imaginilor bogate in culori de top, contrast deosebit si detalii impresionante. Ecranul este rabatabil in sus si in jos, la un unghi de 90º, permitand fotografierea Live View din cele mai dificile pozitii. Un senzor de lumina ajusteaza automat iluminarea ecranului LCD pentru o mai mare claritate a imaginilor vizualizate atunci cand lumina din exterior este foarte puternica, in timp ce ambele modele de camere dispun de un vizor optic luminos, clar, cu acoperire larga a 95% din scena urmarita, ca  alternativa pentru  incadrarea si  focalizarea oferite de modul live view.

Procesul de fotografiere este extrem de facil in cazul ambelor camere, multumita noii interfete de pe ecran, ce asigura accesul rapid la functiile si setarile din timpul fotografierii. Display-ul grafic unic ofera indicatii intuitive despre cum viteza declansatorului si setarile expunerii vor influenta fotografia finala.

Noul mod Auto HDR pune la dispozitia utilizatorului noi optiuni creative, ce pot captura o paleta larga de detalii atat in zonele umbrite cat si in cele stralucitoare pentru peisaje, fotografii de interior sau alte scene. Accesibila anterior numai utilizatorilor avansati, echipati cu trepied si aplicatii de procesare a imaginii, fotografierea cu gama dinamica ridicata (HDR – High Dynamic Range) reprezinta o tehnica specializata ce combina doua sau mai multe cadre cu setari diferite de expunere. Modele a500 si a550 utilizeaza algoritmi avansati pentru combinarea si optimizarea a doua cadre succesive in numai doua secunde, ajustand orice erori de aliniere dintre cadre, in timpul fotografierii cu camera in mana, o tehnologie unica Sony. Rezultatul il reprezinta o singura imagine HDR, ce reuseste sa redea o gama larga de culori percepute de ochiul uman  fara nevoia existentei unui PC sau a unui trepied.

Optimizorul de gama dinamica al modelelor anterioare DSLR a fost imbunatatit pentru rezultate si mai bune in cazul portrete iluminate din spate sau altor scene cu constrast ridicat. Puternicul procesor BIONZ optimizeaza datele imaginilor in timp real, chiar si in cazul fotografierii continue, procesand luminozitatea si contrastul pe zone individuale ale fiecarei expuneri, pentru rezultate echilibrate si culori naturale. Posibilitatea de optimizare poate fi selectata manual dintre cele 5 niveluri de procesare.

Un buton de teleconversie inteligenta mareste instant dimensiunea imaginii cu 1.4x sau 2x, pentru a extinde zona de acoperire a obiectivului si mai mult, pentru imagini close-up marite.

Precum toate celelalte camere DSLR de la Sony, ambele modele dispun de functia SteadyShot INSIDE, puternicul stabilizator de imagine ce reduce efectele tremurului camerei cu pana la 4 trepte de expunere (4EV), in timpul fotografierii cu camera in mana, cu orice obiectiv.

Dupa fotografiere, conectarea celor doua camere la televizorul BRAVIA prin HDMI (e necesar un cablu optional) asigura redarea impecabila a imaginilor superbe pe un ecran impresionant. Modelele BRAVIA compatibile comuta automat pe modul PhotoTV HD, pentru redarea imaginilor imbunatatite, clare, detaliate, cu o paleta de culori vibrante. Tehnologia BRAVIA Sync permite controlul confortabil al prezentarilor slideshow cu imagini, cu ajutorul telecomenzii televizorului.

Ambele camere permit surprinderea imaginilor superbe fara grija bateriei. Cu acumulatorul InfoLITHIUM (NP-FM500H) al modelului a500 puteti fotografia pana la 1.000 de imagini (aprox., conform testului CIPA) cea mai mai impresionanta capacitate dintre modelele seriei a de pana acum. Bateria modelului a550 permite fotografierea a 950 de imagini, cu o singura incarcare.

Pentru o autonomie de fotografiere si mai impresionanta, noul model de maner vertical VG-B50AM – Vertical Control Grip sustine pana la doua baterii NP-FM500H. Acest maner vertical premium ofera o capacitate de fotografiere pentru a 500 de pana la 2.000 de imagini (a550: 1.900 imagini), cu comutarea automata intre baterii si afisarea exacta a puterii bateriei ramase, in procente, pe ecranul LCD al camerei. Un declansator aditional si butoanele duble de control permit fotografierea confortabila, atat in pozitie orizontala, cat si in pozitie vertical a camerei.

De asemenea, puteti beneficia de toate avantajele folosind Memory Stick-ul pentru modelele Alpha de la Sony. Modelul avansat Memory Stick PRO-HG Duo HX (4GB, 8GB, 16GB sau 32GB) reprezinta instrumentul ideal pentru fotografierea in mod continuu, prin combinatia ideala de capacitate de stocare masiva si viteza. Cu modelul Memory Stick PRO-HG Duo HX de 32GB, utilizatorul nu va rata niciun moment important: intr-un singur minut, modelul poate stoca aprox. 270* de imagini (format RAW+JPEG/L (12M). Livrat cu un adaptor USB, modelul Memory Stick PRO-HG Duo HX de 32GB este recomandat utilizatorilor care doresc sa transfere date la o viteza foarte mare: aprox. 1700 de fotografii in format RAW+JPEG/L (12M), in 26 de minute.

Caracteristici principale:

Caracteristici a500 a550
Megapixeli efectivi Aprox. 12.3 Aprox. 14.2
Compatibilitate obiective Obiective Sony a, Minolta si Konica Minolta AF Obiective Sony a, Minolta si Konica Minolta AF
Senzor de imagine Dimensiune APS-C (23.5×15.6mm) senzor CMOS “Exmor” cu filtre de culori primare  RGB Dimensiune APS-C (23.4×15.6mm) senzor CMOS “Exmor” cu filtre de culori primare RGB
Procesor BIONZ BIONZ
Sensibilitate ISO maxima AUTO (ISO 200-1600), 200 – 12800  selectabil (in pasi de   1EV, Index Recomandat expunere) AUTO (ISO 200-1600), 200 – 12800  selectabil (in treapta  1EV, Index Recomandat expunere)
Moduri de imagine RAW, RAW+JPEG, Fine, Standard RAW, RAW+JPEG, Fine, Standard
Conector HDMI si tehnologie Bravia Sync Mini conector HDMI (Tip C), BRAVIA Sync (meniu Sync), PhotoTV HD Mini conector HDMI (Tip C), BRAVIA Sync (meniu Sync), PhotoTV HD
Dimensiunea imaginii: 3:2 (pixeli) Dimensiunea L:  4272×2848 (12M), Dimensiunea  M:  3104×2072(6.4M), Dimensiunea S:  2128×1416 (3.0M) Dimensiunea L:  4592×3056 (14M), Dimensiunea M:  3344×2224 (7.4M), Dimensiunea S:  2288×1520 (3.5M)
Tip vizor La nivelul ochiului, oglinda penta-Dach La nivelul ochiului, oglinda penta-Dach
Ecran LCD 3.0 inci, LCD TFT Plus Clear Photo (230400 puncte) 3.0- inci, LCD TFT (921600 puncte)
Quick AF Live View DA DA
Live View  pentru verificarea focalizarii manuale DA DA
SteadyShot INSIDE DA DA
Sistem anti-praf Acoperire antistatica a filtrului trece jos, vibratia senzorului de imagine Acoperire antistatica a filtrului trece jos, vibratia senzorului de imagine
Moduri de focalizare Selectabil AF/MF.

Moduri AF: AFun singur cadru, AF automat, AF continua

Selectabil AF/MF.

Moduri AF: AFun singur cadru, AF automat, AF continua

Autofocalizare Sistem de detectie faza TTL; senzori CCD liniari Sistem de detectie faza TTL; senzori CCD liniari
Puncte de focalizare 9 9
Moduri de expunere AE programat (AUTO, AUTO – Flash Off, P), prioritate diafragma, prioritate declansator, manual, selectia scenei AE programat (AUTO, AUTO – Flash Off, P), prioritate diafragma, prioritate declansator, manual, selectia scenei
Moduri de masurare a expunerii Multi-segment,  central-ponderata, punct Multi-segment,  central-ponderata, punct
Senzor de masurare a expunerii SPC in forma de fagure cu 40 de segmente SPC in forma de fagure cu 40 de segmente
Selectia scenei Portret, Landscape, Macro, Sport, Apus, Portret nocturn Portret, Landscape, Macro, Sport, Apus, Portret nocturn
Stiluri creative 6 6
Viteza declansatorului 1/4000-30sec 1/4000-30sec
Bracketing pe expunere 3 expuneri succesive cu trepte de 0.3 sau 0.7EV 3 expuneri succesive cu trepte de 0.3 sau 0.7EV
Setari de nivel de alb Auto / 6 moduri presetate  / Temperatura culorii /Filtru de culoarer / WB Customizat Auto / 6 moduri presetate  / Temperatura culorii /Filtru de culoarer / WB Customizat
Fotografiere continua avansata Pana la 5 cadre pe secunda cu vizorul optic, 4 cadre pe secunda cu live view Pana la 5 cadre pe secunda cu vizorul optic, 4 cadre pe secunda cu live view si 7 cadre pe secunda in modul Prioritate de Viteza
Numar de imagini aproximative Aprox. 1000 de imagini (fotografiere prin vizor) Aprox. 950 de imagini (fotografiere prin vizor)
Blit incorporat Auto pop-up GN 12 la ISO 100 conversie de pana la 18mm Auto pop-up GN 12 la ISO 100 conversie de pana la 18mm
Moduri blit Flash-off,  Auto, Fill-flash, Slow sync, Rear Sync., Wireless*, Hi-speed sync.*,

*Cu blit extern HVL-F58AM, HVL-F56AM, HVL-F42AM, HVL-F36AM

Flash-off,  Auto, Fill-flash, Slow sync, Rear Sync., Wireless*, Hi-speed sync.*,

* Cu blit extern HVL-F58AM, HVL-F56AM, HVL-F42AM, HVL-F36AM

Stocare “Memory Stick PRO Duo”, “Memory Stick PRO-HG Duo”, card memorie SD, card memorie  SDHC “Memory Stick PRO Duo”, “Memory Stick PRO-HG Duo”, card memorie SD, card memorie SDHC
Dimensiuni (W x H x D) Aprox. 137 x 104 x 84mm (5-1/2 x 4 1/8 x 3 3/8 in.) (W/H/D, fara proeminente Aprox. 137 x 104 x 84mm (5-1/2 x 4 1/8 x 3 3/8 in.) (W/H/D, fara proeminente)
Greutate Aprox. 597g Aprox. 599g

.

Add to Google

Ti se pare interesant ce ai gasit pe aceasta pagina? Spune-le si prietenilor:

Leave a Reply

Your email address will not be published.