Tehnologia NVIDIA Optimus ofera echilibrul perfect intre autonomia si performanta notebook-urilor

Astazi, 10 Februarie 2010, a fost anuntata tehnologia NVIDIA Optimus.

Corporatia NVIDIA anunta astazi tehnologia NVIDIA Optimus, ce reprezinta un progres major in evolutia notebook-urilor. Tehnologia alege automat placa video potrivita pentru aplicatiile rulate si, in functie de complexitatea datelor ce urmeaza a fi procesate, acestea sunt trimise fie catre unitatea de procesare vizuala discreta NVIDIA, fie catre procesorul grafic integrat Intel, oferind notebook-urilor performanta foarte buna, dar si o autonomie crescuta.

Asa cum masinile hibride aleg in timp real intre motorul electric si cel clasic, pe combustibil, pentru a-l folosi pe cel mai adecvat situatiei, tehnologia NVIDIA Optimus face acelasi lucru in cazul acceleratoarelor grafice. Tehnologia NVIDIA Optimus directioneaza informatia care urmeaza sa fie prelucrata catre procesorul cel mai potrivit grafic, din punct de vedere al eficientei, extinzand autonomia bateriei de pana la doua ori in comparatie cu sistemele configurate asemanator, dotate cu placi video discrete.

Placa video discreta NVIDIA intra in functiune in momentul in care este rulat un joc, este redat un material video sau sunt rulate aplicatii care pot accesa resursele unitatii de procesare video discrete. In momentul in care utilizatorul lucreaza cu aplicatii ce nu necesita procesare complexa (navigare pe net, email), placa discreta este dezactivata complet, iar placa video integrata ii ia locul. Rezultatul: o autonomie extinsa fara a sacrifica performanta.

Notebook-urile cu tehnologia NVIDIA Optimus vor fi disponibile in curand, startul fiind dat de ASUS cu modelele UL50Vf, N61Jv, N71Jv, N82Jv si U30Jc. Pentru mai multe informatii despre tehnologia NVIDIA Optimus vizitati adresa http://www.nvidia.com/object/optimus_technology.html.

NVIDIA va echipa cu aceasta tehnologie si anumite modele de netbook-uri care vor fi lansate in curand.

Aveti mai jos cateva imagini cu modelele de laptopuri Asus ce vor aparea pe piata in scurt timp:

Asus UL50v

Asus N61 Black

Asus N61 Black

Asus N61 White

Asus N61 White

Asus U30

Asus U30

.

Add to Google

Ti se pare interesant ce ai gasit pe aceasta pagina? Spune-le si prietenilor:

Leave a Reply

Your email address will not be published.