The Crossover PC: Noul laptop Lenovo ThinkPad X1 combina tehnologia de business cu cea multimedia

Lenovo a anunțat astăzi lansarea laptop-ului ThinkPad X1, cel mai subțire și mai performant din clasa sa. Creat pentru oamenii de afaceri care au nevoie de cea ce este mai bun din punct de vedere al performanței, mobilității și divertismentului, laptopul oferă un stil simplu și totuși modern, cu tastatură iluminată, baterii cu încărcare rapidă și o serie de opțiuni multimedia și de performanță.

„În condițiile unei piețe de business dezvoltate, Lenovo echipează laptop-ul pentru afaceri cu cele mai noi opțiuni multimedia și cele mai performante tehnologii. Toate acestea, într-un design stilat, ultra-subțire și fără a compromite ultra-portabilitatea”, a declarat Aurel Nețin, Country Manager România, Bulgaria și Moldova. „Ne-am bazat pe informațiile obținute de la clienții noștri pentru a crea ThinkPad X1, pe care l-am dotat cu opțiuni netradiționale pentru un laptop business, precum sunet Dolby Home Theater, o tastatură modernă și un ecran durabil, super-luminos, protejat cu sticlă Corning® Gorilla®, care livrează caracteristicile de securitate, durabilitate și manevrabilitate pentru afaceri pentru care este cunoscut ThinkPad”.

Design-ul ultra-subțire satisface o performanță de elită

Fiind cel mai subțire ThinkPad, laptopul ThinkPad X1 măsoară mai puțin de 17 mm. În designul ultra-subțire sunt integrate procesoare Intel Core i3, i5 și i7 de a doua generație, oferite de obicei pe laptopurile Lenovo mari, de 14 și 15inch. Această tehnologie permite laptopurilor ThinkPad X1 să aibă o performanță dublă a CPU și o performanță grafică cvadruplă, comparativ cu ThinkPad X301, versiunea anterioară de 13 inch a laptopurilor Lenovo.

Începând de la doar 3.7 pounds/1.72kg, laptopul ThinkPad X1 este extrem de ușor și rezistent datorită carcasei interioare și suportului de magneziu. Ecranul utilizează sticlă Corning® Gorilla®pentru extra durabilitate, rigiditate și rezistență la zgârieturi. ThinkPad X1 îndeplinește opt specificații militare (umiditate, șoc termic, șoc mecanic, temperatură joasă, temperatură înaltă, praf, presiune, vibrații), astfel încât profesioniștii în mișcare să poată lucra oriunde cu încredere.

Reîncărcare rapidă cu RapidCharge și acces wireless pentru mai mult timp

Laptopul ThinkPad X1 lansează noua tehnologie RapidCharge care încarcă o baterie până la 80% în doar 30 de minute. Această tehnologie permite o încărcare de 2.5 ori mai rapidă decât o baterie ThinkPad obișnuită, oferindu-le utilizatorilor mai multă libertate pentru a lucra mai rapid atunci când se află în mișcare. RapidCharge combină celule de încărcare rapide cu o baterie de 1.000 de cicluri creată să dureze timp de trei ani. Utilizatorii pot alege să achiziționeze o baterie RapidCharge externă pentru ca laptopul ThinkPad X1 să dubleze viața bateriei până la 10 ore.

Tastatura ThinkPad într-o nouă lumină

Lenovo a modernizat cu atenție aspectul tastaturii, păstrând în același timp aceeași experiență la atingere și funcționalitate a tastaturii clasice ThinkPad. Design-ul simplificat elimină câteva aspecte cheie moștenite, precum SysRq, păstrând în același timp o funcționalitate bogată, inclusiv controale multimedia și voice-calling dedicate. În condiții de lumină redusă, utilizatorii pot aprinde lumina din spatele tastaturii, prezentă pentru prima dată pe un laptop ThinkPad din clasa de business. În plus, păstrând tradiția ThinkPad, tastatura este rezistentă la scurgeri accidentale de lichide.

Sunet puternic, imagini fascinante pentru muzică și filme

PC-urile pentru afaceri nu sunt în mod obișnuit recunoscute pentru experiența audio/vizuală, dar ThinkPad X1 schimbă acest lucru prin sunetul bogat și puternic datorită Dolby Home Theatre v4 și display-ului high-definition foarte clar (350 NIT). Fie că ascultă la căști, la boxele incorporate sau la un home theater conectat, utilizatorii vor avea parte de o experiență de divertisment captivantă. De asemenea, cu portul HDMI și tehnologia Intel Wireless Display, utilizatorii pot alege să conecteze sau să emită 1080p fără cabluri la un TV sau proiector.

Inovații pentru clasa business

Laptopurile ThinkPad de la Lenovo prezintă o platformă de noi inovații care satisfac nevoile majore de afaceri, inclusiv: video și voice calling, enterprise management și o experiență de computing ușor de utilizat. Datorită camerei de 720p opțională cu mobile broadband, microfoanelor high definition și modurilor avansate de apelare, laptopul ThinkPad X1 asigură apeluri video clare. Securitatea solidă este dată de tehnologia Intel vPro opțională, hard drive-uri codate cu suport de gestionare la distanță și un cititor de amprente cu o singură atingere pentru aprindere și autentificare.

Pentru startup și shutdown rapid și ușor, laptopul prezintă Enhanced Experience 2.0 de la Lenovo pentru Windows 7 — o caracteristică unică în industrie pentru produsele Lenovo, care le permite utilizatorilor să lanseze sistemul de operare în medie cu 20 de secunde mai rapid decât un calculator obișnuit cu Windows 7

Prețuri și disponibilitate

Laptopul ThinkPad X1 va fi disponibil începând cu luna iunie, prin intermediul partenerilor de afaceri și online la www.lenovo.com. Prețurile încep de la aproximativ 1300 euro fără TVA.

Ti se pare interesant ce ai gasit pe aceasta pagina? Spune-le si prietenilor:

Leave a Reply

Your email address will not be published.