«

»

Windows va fi o amintire…

Google ameninta…

De curand, intr-o declaratie oferita de seful gigantului online pentru Bloomberg, este precizat faptul ca sistemul de operare pe care il dezvolta in prezent Google, si anume Chrome OS, va fi instalat pe “milioane de calculatoare” si ar putea determina utilizatorii sa renunte la Microsoft Windows.
Incepand cu a doua parte a anului viitor (deci mai avem de asteptat fix un an) vom avea disponibila o distributie de linux care nu va fi gratuita (asa cum ne-am fi dorit cu totii), ce este promovata si dezvoltata de un gigant al industriei, si care are puterea de a demonstra ca Linux-ul este accesibil oricui. Acest sistem de operare va debuta pe Netbook-uri, si ramane de vauzt care va putea fi impactul la un an dupa ce vom avea disponibila versiunea de Windows 7, care include si o editie speciala dedicata netbook-urilor.
Este asteptat ca dupa momentul aparitiei lui Chrome OS pe piata, preturile pentru versiunile de Windows sa scada, si deci sa avem posibilitatea de a cumpara calculatoare mai ieftine. In concluzie nu se poate nimic rau pentru utilizatori.

Avand in vedere ca in aceasta perioada de criza singurul segment in care vanzarile au crescut a fost cel al netbook-urilor, orientarea Google este fireasca.

Oficialii Google spun ca perioada dificila a crizei a trecut, dar in continuare companiile vor trebui sa se orienteze catre alte strategii decat cele din trecut. Deci aparitia unul sistem de operare ieftin si competitiv pe piata va fi binevenita si va ajuta multe companii pe viitor.

Add to Google

Ti se pare interesant ce ai gasit pe aceasta pagina? Spune-le si prietenilor:

1 comment

  1. Ruben

    Greu de crezut ca Windows-ul poate fi pus pe butuci asa usor mai ales ca si ei au invatat lectia cu obezWare ( win 7 ) . Acuma lucreaza la WinMin un windows mic si rapid asa ca este destul de greu de crezut ca Microsoft va suferi mari pagube mai ales ca ei au si alte surse de venit gen xBox , Office etc . Sigur aparitia Chrome OS va avea un inpact moderat acum la inceput si poate in timp sa determine si Apple nu numai Microsoft sa ofere o alternativa asemanatoare care pe noi consumatori nu poate decat sa ne bucure .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>